El sol comença a escalfar, i evidentment, cada vegada ve més de gust menjar
a l’aire lliure i sobretot, ve de gust oblidar-se una mica d’aquelles sanes
llenties (o guisats) per degustar uns plats més frescos i en concordança amb la
nova temporada de calors. Per això, avui us presentem un plat fresc, senzill i
ràpid, al qual hem anomenat: “Carpaccio de carbassó”.
Sí, en som conscients, es tracta d’una recepta certament arriscada, però a
nosaltres ens encanta i per la seva combinació de gustos us garantim que val
molt la pena.
Per preparar dues racions de recepta, necessitarem els següents
ingredients:
1 carbassó
60 gr. de pinyons
50 gr. de panses de Califòrnia
50 gr. de pètals de parmesà
Sal en escates
Oli d’oliva verge
Pebre negra molta
Per començar, netejarem a consciencia el carbassó, més que res, perquè ens
l’hem de menjar en cru. Quan estigui fet, el tallarem a rodanxes ben fines, o
el que és el mateix, de més o menys, un parell de mil·límetres. Així doncs, si
teniu una mandolina, aquest és un bon moment per fer-la servir, jejeje.
Quan tinguem el carbassó tallat, posarem una paella al foc amb un bon raig
d’oli per tal que s’escalfi. Quan estigui ben calent, baixarem el foc i
torrarem els pinyons.
Finalment, ja només ens mancarà muntar el plat, i per fer-ho, repartirem
les llesques de carbassó per la base del mateix. Damunt seu, hi repartirem les
pinyons i les panses de Califòrnia, i per últim, espolvorejarem amb la sal en
escates i els pètals de parmesà. Quan ho tinguem tot posat, hi posarem un
polsim de pebre molt un raig d’oli d’oliva verge.
A casa, aquest plat ens va quedar així:
Una ració de carpaccio de carbassó |
Bon profit!!
Mmmmmm.....ja arriba el bon temps per fer aquests plats!!! Vaig descobrir el carpaccio de carabassó l'estiu passat i em va agradar molt. Aquest teu és....impressionant!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga