Per sort, no descobreixo totes les receptes de la mateixa manera... en aquesta ocasió, vaig descobrir la recepta navegant per les pàgines del blog d’Olga... era una truita d’allò més especial. De fet, al veure-la em
vaig quedar esmaperdut, fascinat pel seu aspecte i la seva originalitat, així
que, vaig optar per explicar la recepta als meus amos.
Com em va passar a mi, se’ls
van posar els ulls com a plats.
Està més que clar, els meus amos van fer aquella truita
especial, i jo, avui us l’explicaré. Aquell parell, a aquesta recepta li han
posat per nom “truita de patata amb gavardina de pasta de full”.
Per fer aquesta truita, van utilitzar els següents
ingredients:
2 discs de pasta de full
4 ous
3 patates mitjanes
½ ceba
Una cullerada de llet
Sal i oli
Abans que res, hauríeu de posar a pre-escalfar el forn a uns 200 graus. Mentre s’escalfa, agafareu un motlle rodó que pugui anar al
forn. Quan el tingueu, hi estendreu una de les masses de pasta de full de forma
que es cobreixi la base i les parets del mateix.
El següent pas serà tallar les patates (si voleu, les podeu tallar a quadrets). Seguidament, posareu una paella amb un bon raig d’oli a foc viu. Quan l’oli estigui ben calent, l’abaixareu i hi posareu les patates
tallades i deixareu que, poc a poc es vagin fent.
Mentre les patates es van fent, picareu la ceba i quan
vegeu que les patates estan quasi fetes, l’afegireu a la paella.
Amb tot en marxa, en un bol hi batreu els ous amb un
pessic de sal i una cullerada de llet. Quan les patates estiguin cuites, es a
dir, quan estiguin fetes però encara tendres (no han de ser cruixents) i la
ceba caramel·litzada, ho afegireu tot al bol dels ous i ho remenareu bé.
Tot a punt per preparar la truita i la seva gabardina |
A continuació, agafareu el motlle (si, el que abans heu
folrat amb la massa de pasta de full) i hi abocareu el contingut del bol
escampant-ho tot bé per la seva superfície. Quan ho hagueu fet, agafareu
l’altra massa de pasta de full i l’estendreu sobre el bol i, amb l’ajuda de les
mans, anireu tancant una massa amb l’altra, com si estiguéssiu fent una empanada.
Arribats en aquest punt, ja només us faltarà un pas, enfornar
la truita amb la pasta de full (recordeu que cal tenir el forn calent). La
truita ha d’estar al forn uns 25 minuts a una temperatura de 180 graus.
En la següent fotografia podeu veure un possible
resultat:
Aquí teniu la truita amb la seva gavardina de pasta de full |
Bon profit!
OOhhh!! quina truita més original!!
ResponEliminaha d'estar molt bona amb la pasta de full!!
ptns!!i miauuss!!
Anda, quin invent més original! Té gràcia, eh? petons
ResponEliminaJo també la faig!!! És...boníssima!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Òstres, no se m'hagués acudit mai!la podries presentar al repte de l'enfogonat que este mes va dedicat a receptes de fred o amb bufanda, amb gavardina...:-) Marta
ResponEliminahummm que bona per llepar-se els dits, tens un bloc fantàstic per aquí ens quedem i et convidem a visitar el nostre http://elmagoylabruja.blogspot.com
ResponEliminauna abraçada
Ohhhhhh!!! quina truita mes original!!! Segur que no passaraà fred... jejeje
ResponEliminaLourdes.
boníssima proposta, Juanra! Gràcies per participar! Així també m'ha servit per conèixer el teu blog! una abraçada.
ResponElimina