dissabte, 18 d’abril del 2015

Amanida tèbia amb carpaccio de pinya


Sí, d’entrada la combinació de pinya amb quelcom “tebi” pot semblar un xic arriscada, i en una amanida, encara més, però tot té una explicació i nosaltres avui us la volem donar a través d’aquesta boníssima recepta.

Com ja sabreu molts dels que ens veniu seguint de fa temps, a casa ens agraden les amanides per sopar, però clar, intentant innovar una mica i no caure en la repetició. La recepta que us explicarem avui l’hem batejat com: “Amanida tèbia amb carpaccio de pinya”.

Per a dues persones, necessitarem els següents ingredients:

150 gr. d’enciam variat
2 rodanxes de formatge d’ovella (o rull de cabra)
90 gr. de pinya
2 tomàquets d’amanida
2 llesques de pa de motllo
Oli d’oliva verge
Sal

Aquesta amanida és molt senzilla, però a casa ens encanta per la seva combinació de gustos, per tant, la solem preparar sovint.

Per començar, netejarem bé el tomàquet i amb un ganivet ben esmolat el tallarem a llesques tan fines com puguem (d’un parell de mil·límetres), i les posarem a la base dels plats. Un cop fet, posarem les fulles d’enciam per sobre del tomàquet, distribuint-les de forma que quedin equitatius entre els dos plats.

Un cop fet, preparem el carpaccio de pinya. Per fer-ho, li traurem la pell i els ulls que pugui tenir així com també el cor. Quan la tinguem ben neta, farem com en els tomàquets, fer-ne rodanxes ben fines (tant fines com ens sigui possible), i les distribuirem sobre les fulles d’enciam.

El penúltim pas serà preparar la part tèbia del plat de l’amanida. Per fer-ho, posarem a escalfar una paella amb un raig d’oli ben generós. Mentre s’escalfa, posarem a torrar les dues llesques de pa. Un cop fet, a cada llesca li tallarem un centímetre de cada costat, de forma que en traguem 5 peces, 4 bastons i una base. 

Finalment fregirem el pa en oli calent i posarem a refredar sobre paper absorbent. Un cop fet, posarem a la paella les rodanxes de formatge i les courem un minut per cada costat.

Nosaltres la vam presentar així:

Amanida tèbia amb carpaccio de pinya
Amanida tèbia amb carpaccio de pinya


Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada