Sí, d’entrada la combinació de pinya amb quelcom “tebi” pot semblar un xic
arriscada, i en una amanida, encara més, però tot té una explicació i nosaltres
avui us la volem donar a través d’aquesta boníssima recepta.
Com ja sabreu molts dels que ens veniu seguint de fa temps, a casa ens
agraden les amanides per sopar, però clar, intentant innovar una mica i no
caure en la repetició. La recepta que us explicarem avui l’hem batejat com: “Amanida
tèbia amb carpaccio de pinya”.
Per a dues persones, necessitarem els següents ingredients:
150 gr. d’enciam variat
2 rodanxes de formatge d’ovella (o rull de cabra)
90 gr. de pinya
2 tomàquets d’amanida
2 llesques de pa de motllo
Oli d’oliva verge
Sal
Aquesta amanida és molt senzilla, però a casa ens encanta per la seva
combinació de gustos, per tant, la solem preparar sovint.
Per començar, netejarem bé el tomàquet i amb un ganivet ben esmolat el
tallarem a llesques tan fines com puguem (d’un parell de mil·límetres), i les
posarem a la base dels plats. Un cop fet, posarem les fulles d’enciam per sobre
del tomàquet, distribuint-les de forma que quedin equitatius entre els dos
plats.
Un cop fet, preparem el carpaccio de pinya. Per fer-ho, li traurem la pell
i els ulls que pugui tenir així com també el cor. Quan la tinguem ben neta,
farem com en els tomàquets, fer-ne rodanxes ben fines (tant fines com ens sigui
possible), i les distribuirem sobre les fulles d’enciam.
El penúltim pas serà preparar la part tèbia del plat de l’amanida. Per
fer-ho, posarem a escalfar una paella amb un raig d’oli ben generós. Mentre s’escalfa,
posarem a torrar les dues llesques de pa. Un cop fet, a cada llesca li tallarem
un centímetre de cada costat, de forma que en traguem 5 peces, 4 bastons i una
base.
Finalment fregirem el pa en oli calent i posarem a refredar sobre paper
absorbent. Un cop fet, posarem a la paella les rodanxes de formatge i les
courem un minut per cada costat.
Nosaltres la vam presentar així:
Amanida tèbia amb carpaccio de pinya |
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada