diumenge, 9 de març del 2014

Canelons de pèsols


Estem totalment convençuts que alguna vegada heu pensat que els pèsols són la verdura més avorrida que ens podem trobar en un plat, i no us falta pas raó. Avui us explicarem l’excepció que confirma aquest pensament.

Sí, la nostra intenció és demostrar-vos que els pèsols poden ser ben divertits, tot i que per ser-ho, hagin de perdre la seva forma. Avui us explicarem com fer uns “canelons de pèsols”. Us apunteu a descobrir-los? I fins i tot, a millorar-los?

Per a dues racions utilitzarem els següents ingredients:

6 plaques de caneló
125 gr. de pèsols
1 ou dur
1 llauna de tonyina
4 anxoves (o una llesca de pernil ibèric)
1 llauna de pebrots
1 dent d’all
50 ml. d’oli
25 ml. de llet
1 clara muntada a punt de neu

El primer que farem serà preparar les plaques dels canelons, per fer-ho ens basarem en les instruccions del fabricant (ja algunes caldrà bullir-les, altres deixar-les en remull, etc.). Una vegada preparades, les reservarem.

Tot seguir, posarem a bullir els pèsols amb una mica de sal i els deixarem uns 10 minuts bullint.

Mentrestant, prepararem la salsa que acompanyarà els nostres canelons, una mouselina de lactonesa (també podeu emprar una maionesa lleugera sense problemes). Per fer-ho posarem en el de la batedora: el dent d’all, un pessic de sal, l’oli i la llet, i ho batrem tot per aconseguir una salsa ben lligada. Finalment, li afegirem la clara d’ou muntada a punt de neu i ho barrejarem suaument (sempre de baix a dalt).

Una vegada cuinats els pèsols, els escorrerem i els posarem en un bol per tot seguit, xafar-los amb l’ajuda d’una forquilla, li afegirem l’ou dur, el pebrot i les anxoves (o llesca de pernil) convenientment picats, i tornarem a mesclar i xafar amb la forquilla.

Ànims que falta menys! De fet, només us falta farcir els canelons, i ho fareu amb una cullerada ben farcida de la mescla de pèsols amb la resta d’ingredients. És important que el caneló us quedi totalment farcit.

Finalment, només us faltarà presentar el plat. Per fer-ho, què us sembla així? Amb la mouselina simulant una beixamel.

Una ració dels canelons de pèsols
Una ració dels canelons de pèsols


Diferents i divertits, no us venen de gust?

Bon profit!!

4 comentaris:

  1. no, no, jo no ho penso pas, que siguin una verdura avorrida! Precisament, trobo que en tenir aquest gust dolcet acompanyen molt bé molts plats salats, perquè hi contrasten. Els teus canalons semblen ben bons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La gent que els ha provat bé ho diuen ;) És més, és dels pocs plats de verdura que ens han demanat al venir a casa...
      Mantenint el gust dels pèsols i donant-los una nova textura, agrada a quasi tothom :)

      Elimina
  2. Molt originals!!!! Quina bona idea!!!! M'agraden!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina