Estem totalment convençuts que alguna vegada heu pensat que els pèsols són
la verdura més avorrida que ens podem trobar en un plat, i no us falta pas raó.
Avui us explicarem l’excepció que confirma aquest pensament.
Sí, la nostra intenció és demostrar-vos que els pèsols poden ser ben
divertits, tot i que per ser-ho, hagin de perdre la seva forma. Avui us
explicarem com fer uns “canelons de pèsols”. Us apunteu a descobrir-los? I fins
i tot, a millorar-los?
Per a dues racions utilitzarem els següents ingredients:
6 plaques de caneló
125 gr. de pèsols
1 ou dur
1 llauna de tonyina
4 anxoves (o una llesca de pernil ibèric)
1 llauna de pebrots
1 dent d’all
50 ml. d’oli
25 ml. de llet
1 clara muntada a punt de neu
El primer que farem serà preparar les plaques dels canelons, per fer-ho ens
basarem en les instruccions del fabricant (ja algunes caldrà bullir-les, altres
deixar-les en remull, etc.). Una vegada preparades, les reservarem.
Tot seguir, posarem a bullir els pèsols amb una mica de sal i els deixarem
uns 10 minuts bullint.
Mentrestant, prepararem la salsa que acompanyarà els nostres canelons, una
mouselina de lactonesa (també podeu emprar una maionesa lleugera sense
problemes). Per fer-ho posarem en el de la batedora: el dent d’all, un pessic
de sal, l’oli i la llet, i ho batrem tot per aconseguir una salsa ben lligada.
Finalment, li afegirem la clara d’ou muntada a punt de neu i ho barrejarem
suaument (sempre de baix a dalt).
Una vegada cuinats els pèsols, els escorrerem i els posarem en un bol per
tot seguit, xafar-los amb l’ajuda d’una forquilla, li afegirem l’ou dur, el
pebrot i les anxoves (o llesca de pernil) convenientment picats, i tornarem a
mesclar i xafar amb la forquilla.
Ànims que falta menys! De fet, només us falta farcir els
canelons, i ho fareu amb una cullerada ben farcida de la mescla de pèsols amb
la resta d’ingredients. És important que el caneló us quedi totalment farcit.
Finalment, només us faltarà presentar el plat. Per fer-ho, què us sembla
així? Amb la mouselina simulant una beixamel.
Una ració dels canelons de pèsols |
Diferents i divertits, no us venen de gust?
Bon profit!!
Quins canelons més originals!
ResponEliminano, no, jo no ho penso pas, que siguin una verdura avorrida! Precisament, trobo que en tenir aquest gust dolcet acompanyen molt bé molts plats salats, perquè hi contrasten. Els teus canalons semblen ben bons!
ResponEliminaLa gent que els ha provat bé ho diuen ;) És més, és dels pocs plats de verdura que ens han demanat al venir a casa...
EliminaMantenint el gust dels pèsols i donant-los una nova textura, agrada a quasi tothom :)
Molt originals!!!! Quina bona idea!!!! M'agraden!!
ResponEliminaPetons,
Olga