Per a la majoria de nosaltres, parlar de menjar i escoltar el nom de
“pastís” és quasi sinònim de començar a salivar pensant en un deliciós postre,
però com que tot en aquesta vida no és dolçor, avui en aquest raconet, us volem
explicar la recepta d’un pastís salat que, a més de solucionar algun sopar,
farà les delícies de més d’un, la d’una “pastís de poma i bacó amb formatge
Idiazábal”.
Aquesta recepta està totalment relacionada amb les quiche franceses, tot i
que variant-li la massa i farcint-la amb uns ingredients una mica més nostres,
però bé, anem al gra.
Per a preparar aquesta recepta necessitarem els següents
ingredients:
5 làmines de pasta brick
2 ous
2 pomes Granny Smith (o Golden)
50 g de bacó
50 g de formatge Idiazábal ratllat
1 ceba
200 ml de crema de llet
Oli (o una mica de mantega)
El primer que farem serà escalfar el forn a 160 graus. Mentre s’escalfa el
forn, buscarem un motlle rodó apte pel forn (d’uns 24 a 26 centímetres de
diàmetre). A l’interior del motlle hi posarem una làmina de pasta brick, la
pintarem ambo li (o mantega desfeta), un cop pintada, repetirem aquesta acció 4
vegades més. Quan el forn estigui calent, hi posarem el motlle i cuinarem
durant 10 minuts. Passat aquest temps, traurem del forn i reservarem.
A continuació pelarem, retirarem el cor i tallarem a daus les pomes. Quan
les tinguem tallades, posarem una paella al foc amb un raig d’oli i les
cuinarem a foc suau uns minuts juntament amb la ceba tallada a la juliana i el
bacó tallat a daus.
Mentre es cuinen, agafarem un bol i batrem els ous fins que despumin, els
hi afegirem la crema de llet i tornarem a batre per integrar-ho tot be.
Reservarem.
Quan la poma i la ceba estiguin fetes, les afegirem al bol amb l’ou i ho
integrarem tot. Finalment, hi afegirem el formatge Idiazábal ratllat i altre
cop, tornarem a mesclar.
Finalment, posarem la mescla al motlle i el posarem de nou al forn, on el
deixarem cuinant-se a 160 graus durant uns 25 minuts. Passat aquest temps,
deixarem refredar una mica abans de servir.
El resultat ha d’esser similar al
següent:
Pastís de poma i bacó amb formatge Idiazábal |
Simplement deliciós. Perfecte per a un sopar o en format petit, com a
entrant per un dinar de família o amb amics.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada