Bé, la recepta d’avui és un deliciós pastís de carbassó, o millor, una lasanya de carbassó, amb les seves llesques de pernil dolç, de formatge, hmmm!! Si, ho se, d’entrada sembla una combinació una mica estranya, tot i que, segons el meu amo, té un sabor d’allò més original. Sincerament, crec que val molt la pena.
Per a fer aquesta recepta, ells van utilitzar els següents ingredients (per a dues persones):
1 Carbassó gran (o 2 de petits)
4 o 5 llesques de pernil dolç
4 o 5 llesques de formatges
1 Ou
Seguidament, ells van agafar dos plats, en un van posar-hi farina i en l’altre un ou batut. Si senyor! Tinc una audiència ben intel•ligent! Tot això és per arrebossar les llesques de carbassó. Una vegada preparats, van agafar una paella, van posar-hi una bona base d’oli, i cap al foc. Quan van tenir l’oli ben calent, poc a poc, van anar-hi posant les llesques de carbassó una vegada passades per la farina i l’ou, per arrebossar-los ben bé.
Mentre s’arrebossaven, els meus amos van extendre una tira de paper de cuina, i van anar-hi posant les llesques de carbassó a mesura que les anaven traient del foc, per que així, anéssin absorvint el sobrant d’oli.
Finalment, en un motllo apte pel forn van anar preparant la lassanya, van començar amb una capa de carbassó, a sobre, una de pernil dolç i una de formatge, i després, a repetir el procés fins a esgotar els ingredients.
Per acabar, van posar-li una mica de formatge ratllat, i directe al gratinador. La cosa, tot i no ser molt espectacular, els va quedar així:
Tampoc té mal aspecte, no? De totes formes, el seu sabor compensa amb escreix el seu aspecte, i a la cuina ja sabeu: prima el sabor ;)
Per cert, com us haureu fixat, aquest plat és una mica oliós, així que, us donaré un petit consell per sobretot, aquelles persones que han de controlar una mica la seva alimentació. Aquest consell no és altre que: podeu substituir tranquilament l’arrebossat del carbassó per una cocció a la planxa, amb el que reduireu ostensiblement tant les calories com l’oli utilitzat, i per res penalitza el sabor.
Una lasanya ben diferent, i ben bona! M'encanta el carbassó. La provaré ;)
ResponEliminaPetonets!
Molt bona!!!!
ResponElimina