divendres, 8 d’abril del 2011

Lasanya de carbassó

Fa uns dies, mentre em dedicava a tafanejar varies pàgines d’internet durant una de les meves poques estones lliure (sí, ja ho sé, encara que necessito el meu temps per llepar-me, també en dedico una altra part a visitar amics que tenen els seus propis blogs de cuina), em vaig topar amb una recepta d’allò més original, i es clar, sense perdre temps, li vaig explicar a un dels meus estimats amos. Tot i que abans de començar a explicar-vos la recepta en qüestió, m’agradaria agrair tant de part meva, com es clar, de la dels meus amos, a la responsable de “Sukaldean Jaten” (si pogués, fins i tot una llepada li faria, però...).

Bé, la recepta d’avui és un deliciós pastís de carbassó, o millor, una lasanya de carbassó, amb les seves llesques de pernil dolç, de formatge, hmmm!! Si, ho se, d’entrada sembla una combinació una mica estranya, tot i que, segons el meu amo, té un sabor d’allò més original. Sincerament, crec que val molt la pena.

Per a fer aquesta recepta, ells van utilitzar els següents ingredients (per a dues persones):


1 Carbassó gran (o 2 de petits)

4 o 5 llesques de pernil dolç

4 o 5 llesques de formatges

1 Ou

Farina

Sal

Oli


El primer pas, com no podia ser un altre, és tallar el carbassó (evidentment, després de rentar-lo), però compte, que cal tallar-lo longitudinalmenti a llesques ben fines! (d’uns 3 o 4 mil•límetres de gruix) si pot ser. Quan tingueu les llesques, les saleu i les reserveu un moment.

Seguidament, ells van agafar dos plats, en un van posar-hi farina i en l’altre un ou batut. Si senyor! Tinc una audiència ben intel•ligent! Tot això és per arrebossar les llesques de carbassó. Una vegada preparats, van agafar una paella, van posar-hi una bona base d’oli, i cap al foc. Quan van tenir l’oli ben calent, poc a poc, van anar-hi posant les llesques de carbassó una vegada passades per la farina i l’ou, per arrebossar-los ben bé.

Mentre s’arrebossaven, els meus amos van extendre una tira de paper de cuina, i van anar-hi posant les llesques de carbassó a mesura que les anaven traient del foc, per que així, anéssin absorvint el sobrant d’oli.

Finalment, en un motllo apte pel forn van anar preparant la lassanya, van començar amb una capa de carbassó, a sobre, una de pernil dolç i una de formatge, i després, a repetir el procés fins a esgotar els ingredients.

Per acabar, van posar-li una mica de formatge ratllat, i directe al gratinador. La cosa, tot i no ser molt espectacular, els va quedar així:



Tampoc té mal aspecte, no? De totes formes, el seu sabor compensa amb escreix el seu aspecte, i a la cuina ja sabeu: prima el sabor ;)

Per cert, com us haureu fixat, aquest plat és una mica oliós, així que, us donaré un petit consell per sobretot, aquelles persones que han de controlar una mica la seva alimentació. Aquest consell no és altre que: podeu substituir tranquilament l’arrebossat del carbassó per una cocció a la planxa, amb el que reduireu ostensiblement tant les calories com l’oli utilitzat, i per res penalitza el sabor.



2 comentaris: