dilluns, 17 de maig del 2010

Lasanya de porros i patates

Verdures? Hmmm... no vull pas enganyar-vos però, no soc pas vegetarià, i les verdures m’agraden bastant menys que altres plats (ronyeu!... salmó...), però bé, a vegades (i cada vegada més), crec que menjar verdures és molt bo. A més, en aquesta ocasió, i essent-vos molt sincer, els va quedar un plat per llepar-se els bigotis.

Van utilitzar els següents ingredients:

1 menat de porros (amb 3 o 4 porros)
3 o 4 patates no massa petites
1 tros de formatge
Sal
Oli

Per començar, van treure la part verda dels porros. Seguidament, es van dedicar a rentar-los a consciència, per treure’ls tota la terra. Després de fer-ho, van tallar-los a rodanxes ben petites, les van salar i empebrar, i directes a la paella. Van tenir-los allà, uns 10 minuts a foc mitjà, fins que van quedar cuites però tendres.

Mentre es feien els porros, van anar pelant i tallant les patates a rodanxes no massa gruixudes.

Una vegada van tenir tots els ingredients preparats (les patates laminades, i els porros cuits), van agafar una safata pel forn i van posar-se a muntar el plat com si es tractés d’una lasanya. És a dir, van posar una capa de patates, una de porros i finalment van cobrir-ho tot, amb una nova capa de patates.

Per acabar, van posar-li una teulada amb un filet gruixut de formatge i, van posar la plata al forn on va estar-s’hi uns 40 minuts a 180 graus.

Lasanya de porros i patates

Encara que és verdura.... reconec que no té mala pinta, veritat? A més, a ells els hi agrada, i això ja és com una garantia, no?. A mi, tot i que m’agradaria provar-lo, si els ho demano, ja sé la resposta que tindré: “això no és menjar per a gatets,... bla bla bla”.

Lasanya de porros i patates

1 comentari:

  1. Em passa com tu, que cada vegada més veig que les verdures són més saludables. La veritat és que aquest plat té molt bona pinta!

    Salut!

    ResponElimina