Amb l’entrada d’avui reprenem els nostres viatges gastronòmics anant
directament cap a l’antic imperi otomà. Avui us explicarem com preparar un
fabulós “Borek d’espinacs i formatge feta”.
El Borek que us presentem avui és una espècie de braç de gitano que combina
de forma excepcional el sabor dels espinacs i el del formatge feta en un plat
totalment vegetarià, un plat amb el 100% del sabor i el 100% mediterrani.
Per fer un Borek de 3 o 4 racions, necessitarem els següents ingredients:
400 g d’espinacs
100 g de formatge feta
50 g de mantega en pomada
8 fulls de pasta filo
1 ou
1 dent d’all
Oli
Començarem l’elaboració d’aquest plat posant un parell de cullerades d’oli
en una paella. Quan estigui una mica calent hi afegirem el dent d’all laminat i
el deixarem un parell de minuts per tal que s’escalfi i deixi anar el seu
sabor. Passat aquest temps, retirarem l’all i afegirem els espinacs a la
paella.
Deixarem uns minuts els espinacs fent-se a foc lent fins que hagin reduït
el seu volum. Un cop fet, les retirarem del foc i les tallarem a trossos
petits. A continuació, ratllarem el formatge feta i el reservarem.
A continuació, en una superfície llisa hi estendrem una de les fulles de
pasta filo i la pintarem amb mantega, acte seguit, la taparem amb una nova
fulla. Sobre aquestes fulles, repartirem una part del formatge ratllat i una
part dels espinacs i de nou repetirem la cobertura amb dues capes de pasta filo
pintades de mantega i una nova capa d’espinacs i formatge. Un cop fet, doblarem
els costats de la pasta i enrotllarem les làmines formant una espècie de braç
de gitano. Finalment, pintarem de nou el braç amb mantega i hi enrotllarem la
resta de fulls de pasta filo per donar-li consistència.
Mentre s’escalfa el forn a 180 graus pintarem el braça amb l’ou batut. Un
cop el forn hagi agafat la temperatura, hi posarem el braç i l’hi deixarem fins
que s’hagi enrossit al nostre gust.
Aquest és un possible resultat:
Detall del Borek d'espinacs i formatge feta |
El Borek admet un munt de variants... dolç, salat, enrotllat com una
ensaïmada, recte, amb pasta de full, amb filo, etc.
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada