dissabte, 4 de febrer del 2017

Amanida tèbia amb encenalls de foie



Avui us portem una recepta sana, ràpida i ben senzilla que a més, a casa ens encanta. És ideal per sopar o fins i tot, amb una presentació més elegant, ens pot servir d’entrant d’un d’aquells dinars especials que de tant en tant tenim, es tracta d’una “amanida tèbia amb encenalls de foie”.

Per a dues racions necessitarem els següents ingredients:

150 g d’enciam de varis tipus
100 g de formatge Idiazábal
50 g de fruits secs
20 g de foie / micuit
20 g de panses  
1 patata mitjana
1 tomàquet d’amanida (o una dotzena de tomàquets cirera)
Oli verge d’oliva
Vinagre de Mòdena

El primer que farem serà preparar tots els ingredients. Per fer-ho, agafarem el formatge Idiazábal, el tallarem a cubs petits i els reservarem. Després farem el mateix amb el tomàquet i altre cop, reservarem els cubs obtinguts per més endavant.

A continuació, posarem a bullir la patata sense pelar-la. La mantindrem uns 20 minuts bullint (depenent de la mida de la mateixa potser caldran alguns minuts més) i la deixarem refredar. Un cop la patata s’hagi refredat, la pelarem i la tallarem a daus (més o menys de la mateixa mida que el tomàquet i el formatge) i els reservarem.

Amb tots els ingredients preparats ja només ens faltarà muntar el plat i presentar la nostra amanida. Per fer-ho, posarem la meitat de l’enciam en un plat, a continuació repartirem la meitat dels cubs de formatge i dels fruits secs. Seguidament, repartirem també la part proporcional de cubs de tomàquet, de panses i de patata.

Finalment, ratllarem el micuit (o foie) sobre la nostra amanida i l’amanirem amb oli i vinagre de Mòdena.

Us ve de gust provar-la?


Amanida tèbia amb encenalls de foie
Amanida tèbia amb encenalls de foie

Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada