Avui us portem una recepta sana, ràpida i ben senzilla que a més, a casa
ens encanta. És ideal per sopar o fins i tot, amb una presentació més elegant,
ens pot servir d’entrant d’un d’aquells dinars especials que de tant en tant
tenim, es tracta d’una “amanida tèbia amb encenalls de foie”.
Per a dues racions necessitarem els següents ingredients:
150 g d’enciam de varis tipus
100 g de formatge Idiazábal
50 g de fruits secs
20 g de foie / micuit
20 g de panses
1 patata mitjana
1 tomàquet d’amanida (o una dotzena de tomàquets cirera)
Oli verge d’oliva
Vinagre de Mòdena
El primer que farem serà preparar tots els ingredients. Per fer-ho,
agafarem el formatge Idiazábal, el tallarem a cubs petits i els reservarem.
Després farem el mateix amb el tomàquet i altre cop, reservarem els cubs
obtinguts per més endavant.
A continuació, posarem a bullir la patata sense pelar-la. La mantindrem uns
20 minuts bullint (depenent de la mida de la mateixa potser caldran alguns
minuts més) i la deixarem refredar. Un cop la patata s’hagi refredat, la
pelarem i la tallarem a daus (més o menys de la mateixa mida que el tomàquet i
el formatge) i els reservarem.
Amb tots els ingredients preparats ja només ens faltarà muntar el plat i
presentar la nostra amanida. Per fer-ho, posarem la meitat de l’enciam en un
plat, a continuació repartirem la meitat dels cubs de formatge i dels fruits
secs. Seguidament, repartirem també la part proporcional de cubs de tomàquet,
de panses i de patata.
Finalment, ratllarem el micuit (o foie) sobre la nostra amanida i
l’amanirem amb oli i vinagre de Mòdena.
Us ve de gust provar-la?
Amanida tèbia amb encenalls de foie |
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada