dilluns, 25 de gener del 2016

Pastís de Pastanaga


Des de fa molt temps, cada vegada que pensàvem en fer un pastís (a excepció del Tortell de Reis) sempre optàvem pel pa de pessic o la nostra versió del brownie. Per això, fa uns dies, després de visitar el racó de “Victoria La Tauleta” vam optar per tastar aquest pastís amb clara vinculació a la cuina anglesa, el “Carrot cake” o “Pastís de Pastanaga”.

Avui us presentem una recepta per a dues racions, així que, per obtenir un pastís més o menys estàndard haureu de multiplicar per tres totes les quantitats de la següent llista:

1 ou
1 pastanaga
75 g. de farina
35 g. de sucre
1 punta de cullerada de llevat
1 nou de mantega
60 ml. d’oli d’oliva

El primer que farem serà netejar bé la pastanaga tot i traient-li o rascant-li la pell. Un cop fet, la tallarem a daus petits i els posarem al vas de la batedora.  Al mateix vas hi afegirem l’oli i l’ou tot just abans de batre-ho tot amb la batedora elèctrica fins aconseguir una crema totalment homogènia.

En un bol hi posarem la farina, el sucre i la punta de cullerada de llevat i ho mesclarem tot ben bé. Un cop ben mesclat, afegirem la crema i tornarem a mesclar fins aconseguir una massa totalment lligada i homogènia.

Finalment posarem a escalfar el forn. Mentre s’escalfa, untarem un motlle amb una mica de mantega per evitar que s’enganxi al pastís, un cop fet farcirem el motlle amb la crema de pastanaga i esperarem a que el forn s’acabi d’escalfar. Un cop el forn estigui calent, posarem el motlle a mitja alçada i li deixarem uns 40 minuts a 180 graus.

Per presentar aquest pastís tenim una quantes opcions: fer-li una cobertura de xocolata, espolvorejar-lo amb sucre glas, acompanyar-lo amb fruits vermells, o com vam fer nosaltres:

Un bon exemplar de pastís de pastanaga
Un bon exemplar de pastís de pastanaga
Una ració de postre del nostre pastís de pastanaga
Una ració de postre del nostre pastís de pastanaga


Amb la seva densa i suau textura aquest “carrot cake” a casa ens va ben guanyar i per tant, us recomanem totalment que el proveu.

Bon profit!!

2 comentaris:

  1. Doncs mira....sempre dic que l'he de fer i no el faig! A veure si m'espavilo!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Hem coincidit ! però hi ha tantes receptes que no les acabem!! queda molt bo, oi?

    ResponElimina