divendres, 8 de gener del 2016

Lasanya de ricota i espinacs


Tornem amb una recepta que porta l’aroma d’una cuina que ens apassiona, la cuina italiana. Es tracta, com no, d’una recepta senzilla, aparent i gustosa d’un plat que segurament, es convertirà en el protagonista de les vostres taules, una “lasanya de ricota i espinacs”.

Per a dues racions necessitarem els següents ingredients:

8 plaques de caneló
250 gr. d’espinacs frescos
200 gr. de formatge ricota
50 gr. de formatge ratllat
100 gr. tomàquet triturat
1 ou batut
½ ceba
1 dent d’all
2 cullerades d’alfàbrega picada
Pebre
Sal
Oli

El primer que farem serà posar a bullir una cassola amb abundant aigua. Quan aquesta arrenqui el bull hi posarem una mica de sal, les plaques de caneló i les deixarem bullint uns 12 minuts (o el temps que marqui el fabricant). Passat aquest temps, refredarem les plaques i les estendrem.

A continuació picarem tant la ceba com l’all ben fins. Un cop fet, posarem una paella al foc amb un raig generós d’oli i quan aquest estigui calent, hi afegirem la ceba i l’all picats i els cuinarem un parell de minuts tot i removent-ho de tant en tant. Passat aquest temps afegirem les fulles d’espinac ben tallades i les cuinarem durant uns minuts removent tot sovint.

En un bol a part hi posarem el formatge ricota, l’ou batut, les dues cullerades d’alfàbrega i ho mesclarem tot bé. Un cop fet, hi afegirem els espinacs i de nou, tornarem a mesclar fins que ho haguem integrat tot.

Finalment, muntarem el plat en safates aptes per anar al forn. Per muntar-los, posarem una làmina de pasta, sobre seu hi estendrem la mescla d’espinacs i formatge i ho cobrirem amb una nova placa de pasta que naparem amb una cullerada de tomàquet. Repetirem aquest procés fins a emprar les 4 plaques de lasanya. Per últim, cobrirem de formatge ratllat i posarem les safates al forn que prèviament haurem escalfat a 180 graus i les hi mantindrem uns 30 minuts.

A nosaltres ens va quedar així:

Lasanya de ricota i espinacs
Lasanya de ricota i espinacs


A casa vam triomfar amb aquesta recepta. Us animem a provar de fer aquesta sana i gustosa lasanya.

Bon profit!!

3 comentaris:

  1. MMmmmm....ha de ser deliciosa, deliciosa!!! M'agraden molts els espinacs i en lasanya....més!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. I tant que te de ser deliciosa, queda anotada i no tardaré a fer-la, els espinacs m’agraden molt!!
    Petons

    ResponElimina