dimecres, 8 de gener del 2014

On menjar a Niça?


Després d’uns dies de turisme i descans a Marsella, vam continuar el nostre perible per la PACA (la regió de Provença – Alps – Côte d’Azur) per arribar a la meravellosa i mediterrània ciutat de Niça, on vam poder comprovar que tant a nivell social com gastronòmic, el Niçards (Niçoises o gent que viu a Niça) són més italians que francesos.

Amb tot això, començarem ja el nostre recorregut gastronòmic pels carrers de la bella Niça, ens hi acompanyeu?


Ubicat al bell mig de la plaça Massena (concretament en el número 10 de la mateixa), un dels centres neuràlgics de la vida de Niça i a escassos metres de la “Vieux Nice”, ens trobem amb aquesta moderna pizzeria de dues plantes i repleta sempre de gent. La pizzeria Attimi disposa d’una extensa carta de pizzes biològiques per uns 12€ cadascuna, pasta i amanides variades.

Us podem dir que nosaltres vam gaudir d’un sopar genial, amb uns ingredients de qualitat i una situació de postal, i tot per uns 15€ per persona. Totalment recomanable.


En ple casc antic de Niça (“Vieux Nice”) ens hi trobem una plaça d’allò més pintoresca i viva, on a més d’ajuntar-s’hi un munt de restaurants, als matins s’hi pot visitar un acolorit mercat de flors. Sí, us estem parlant de la plaça Cours Saleya. En el número 36 de la mateixa hi podem trobar el cafè Athmosphere, un restaurant clarament orientat al turista.

Com no pot ser d’una altra manera, podem demanar el “Plat du jour” per uns 17 euros, això sí, cal estar preparats per rebre un tracte fred i distant per par del servei, així com escoltar les constants esbroncades dels responsables del local cap als seus cambrers. Tot bastant desagradable, la veritat. Tot i que el menjar és  bo, no us el recomanem pas. Totalment prescindible.

Lou Pastrouil

A pocs metres del espectacular Palau de Justícia (en el casc antic) de Niça, hi trobem el “Lou Pastrouil Restaurant”, un local amb més estètica de bar musical que de restaurant. Tot i que el local ofereix carta i el típic “Plat du jour”, en aquesta ocasió vam optar per la carta ja que, en la mateixa s’hi ofereix un bona varietat de plats típics de Niça a un preus més que acceptables.

Verdures farcides, un plat típic de Niça
Verdures farcides, un plat típic de Niça

La nostra elecció va ser: uns raviolis amb salsa de carn i unes verduretes farcides. Tot genial, tant en la preparació com la presentació. També ens va agradar el servei, molt més atent i servicial del que és habitual a França. Totalment recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada