dijous, 26 de desembre del 2013

On menjar a Marsella?


Per nosaltres, és una tradició anar cada mes d’agost a Gironella(Barcelona) per retrobar-nos amb una part de la nostra família. Allà passem pràcticament tot el mes sencer, exceptuant es clar, els dies en els que ens n’anem de vacances. Així, tot i aprofitant que aquest any estrenàvem cotxe, vam decidir deixar aparcat l’avió i anar-nos-en de ruta pel sud de França amb l’objectiu de conèixer algun dels seus recons més representatius.

En aquesta ocasió, el viatge va incloure estances a les ciutats de Marsella, Niça i Carcassona, fent a més, excursions puntuals a llocs com Saint Tropez, Cannes i Monte Carlo. Tranquils, no es pas la nostra intenció explicar-vos el nostre viatge, més aviat el que volem fer és parlar-vos d’aquells restaurants que ens van cridar més l’atenció durant el nostre viatge.

Una vegada dit això, farem la nostra primera para a la ciutat de Marsella, us hi apunteu?

Restaurant L’Esquinade
Està ubicat en el número 38 de la “Place des Thiars”, just darrera del “Vieux Port”, en un dels punts on es concentra gran part de la vida social de la ciutat. Durant el mes d’agost oferien un menú per 15 € en qual s’incloïa un primer plat, un segon i un postre. El menjar tenia una qualitat raonable i estava ben elaborada, destacant els espaguetis amb salmó fresc i, sobretot, la bullabessa. No obstant, un servei excessivament sec i poc atent (en ocasions ratllava la mala educació), van espatllar una experiència que podríem valorar, tenint en compte el preu pagat, tant sols com a acceptable.

Le Bobolivo
En el número 29 de la “rue Caisserie”, molt a prop del barri de “Le Panier” i a escassos minuts del “Vieux Port”, ens trobem amb aquest petit gran restaurant el qual, ens va semblar el millor amb diferencia de tots els que vam visitar. Ofereix, a més del servei a la carta, diverses opcions de menú, les quals passen per combinar el típic “Plat du jour” (un únic plat que equival al nostre menú del dia) amb altres opcions. 

Nosaltres vam optar pel menú “formula express”, el qual estava compost per una amanida de formatge de cabra calent amb salsa pesto i un postre totalment nou per a nosaltres, el “cafè gourmand” que, com el seu nom indica, inclou a més del cafè uns cinc o sis dolços típics de la zona. El preu per persona era de 13.50€, sense cap mena de dubte, un preu raonable tenint en compte la qualitat del menjar, l’atenció rebuda i la tranquil·litat de la ubicació. Us recomanem totalment que el visiteu si en teniu l’oportunitat.

Un "cafe Gourmand" de Le Bobolivo
Un "cafe Gourmand" de Le Bobolivo


Le Fetiche - Metropol
Situat en el número 38 de la “rue Saint-Saens”, a escassos metres del “Restaurant L’Esquinade”. Ens va cridar l’atenció pel preu de menú (17€ per un entrant, un primer i un postre) i per l’ambient tranquil i relaxat que transmetia. Una vegada asseguts, vam veure que aquest restaurant buscava simular més categoria de la que realment tenia amb preus de carta altíssims i una cuina fusió (francesa amb asiàtica) que no acaba de quallar, o sigui, que encara que els plats estaven bons, la decoració del restaurant era molt millor que el sabor de la seva cuina. 

Amb tot, es tracta d’un lloc acceptable per sopar si s’escull el menú i la resta de restaurants de la zona estan plens.

2 comentaris:

  1. Gràcies per compartir aquesta información, sempre és bo saber on anar a menjar quan fas un viatge. I més si ho diu algú amb bon gust culinari. Petons

    ResponElimina