divendres, 19 d’agost del 2011

Panacota

Us he de reconèixer que els meus amos han millorat molt en el que es refereix a l’elaboració de postres. La presentació continua sent el seu punt dèbil, però com a mínim ja no fa por veure’n els resultat (fins i tot, darrerament he començat a pensar en menjar-me’n algun, meh meh meh!!).

Aquesta vegada, l’escollit ha estat el dolç italià per excel•lència, la “Panacota” (dolç que, pel que he escoltat, es podria traduir com a “nata cuita”). És molt senzill, ja veureu:

Per fer-ne quatre racions, ells van utilitzar els següents ingredients:

250 ml. de nata per muntar
250 ml. de llet
3 làmines de gelatina neutra
90 gr. de sucre

En primer lloc, és convenient separar un vas de llet freda, a la qual hi afegireu les làmines de gelatina.

Mentre la gelatina s’estova, preparareu un caçó, on hi anireu afegint la nata, la llet i el sucre, per finalment posar-ho tot a foc moderat. Per cert, si voleu aromatitzar la “Panacota”, aquest és el moment, i podeu fer-ho, podeu afegir al caçó: vainilla, pells de taronja, de llimona, canella, etc.

Una vegada la nata estigui calenta, cal retirar l’element aromatitzant (si li heu afegit) i hi afegireu la gelatina, removent-ho constantment tot durant 2 minuts, per evitar la formació de grumolls.

Fet això, podeu considerar que ja teniu feta la “Panacota”, ja que només falta el repòs. Per fer-la reposar, la posareu en motllos i la deixareu refredar un parell d’hores a temperatura ambient, i 8 hores més a la nevera. No us preocupeu per deixar-la tant temps a la nevera, ja que la “Panacota” millora d’un dia per l’altra.

En aquesta ocasió, ells van afegir a la llet el suc d’un mango, i segons vaig poder saber, estava per llepar-se els bigotis.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada