dilluns, 24 de setembre del 2018

Salsa carbonara


Amb aquesta nova entrada continuarem amb la nostra afició als viatges gastronòmics, i avui ho farem saltant fins a Itàlia per a portar-vos una recepta que, amb el pas del temps, ha sofert diverses mutacions, al nostre gust, totalment innecessàries. Avui, en aquest petit raconet us explicarem la recepta de la “Salsa carbonara”.

Són molts els restaurants que avui en dia ofereixen “pasta a la carbonara”, però en nombroses ocasions al demanar-la un s’endú la sorpresa de rebre un plat de pasta nadant en crema de llet amb trossos de bacó. Com a nosaltres no els agrada aquesta versió, us explicarem la recepta que més ens agrada, la tradicional sense crema de llet.

Per a dues racions d’espaguetis (u un altre tipus de pasta) a la carbonara, necessitarem els següents ingredients:

200 g de pasta (casolana, fresca, seca …. Al gust)
70 g de cansalada viada
50 g de formatge ratllat (parmesà o pecorino)
2 ous mitjans (és un ou per cada 100 g de pasta)
Pebre negre (opcional)
Sal
Oli

El primer que farem serà preparar la pasta. Per fer-ho, si volem gaudir d’una deliciosa pasta casolana seguirem la recepta que us vam explicar fa un temps, tot i que també podeu emprar la vostra pasta favorita (fresca, seca, etc.), en aquest cas la preparareu seguint les instruccions del seu fabricant. Un cap cuinada, l’escorrerem i la reservarem.

Mentre bull la pasta, aprofitarem a tallar la cansalada viada en daus petits i les cuinarem en una paella per deixar-los ben cruixents. Una vegada els tinguem al nostre gust, els reservarem sobre paper absorbent.

A continuació, agafarem un bol gran i hi afegirem els ous i els batrem bé durant uns minuts, quan quasi hagin doblat la seva mida i comencin a espumar els hi afegirem el bacó, una mica de pebre negra molta, el formatge ratllat i mesclarem bé per integrar-ho tot i aconseguir la nostra salsa carbonara.

Per acabar, afegirem la pasta a la salsa carbonara, mesclarem bé i repartirem la pasta en els plats per servir. En el nostre cas, ens encanten els tagliatelle casolans, ens van quedar així:


Uns tagliatelle casolans amb salsa carbonara
Uns tagliatelle casolans amb salsa carbonara



Ja veieu, molt més senzill que la versió amb crema de llet, molt més sana i sobretot, totalment irresistible.

Bon profit!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada