Aquesta vegada us portem una recepta una mica especial, més que res perquè
no és una recepta com a tal, sinó que us volem explicar la forma de fer de
manera totalment artesanal i casolana un ingredient que us donarà molt joc a
casa, una pasta casolana, més concretament uns deliciosos “tagliatelle o
tallarines artesanals”.
La forma de fer-los és molt senzilla i millora amb escreix qualsevol pasta
comercial que podeu comprar a la vostra botiga.
Per fer un parell de generoses racions únicament necessitarem els següents
ingredients:
2 ous
200 g. de farina
Un pessic de sal
Com veureu es tracta d’una recepta molt i molt senzilla. La única cosa que
us pot frenar a l’hora de decidir-vos a fer-la són els temps de repòs de la
massa.
El primer que haurem de fer serà posar tots els ingredients en un bol i,
amb les mans (ben netes, és clar) anirem mesclant bé fins que la massa no se’ns
enganxi a les mans. Quan ho aconseguim, farem una bola, la filmarem i la
apartarem per tal que descansi en fresc (a la nevera, per exemple) durant uns
30 minuts.
Passat aquest temps, procedirem a estirar la pasta. Per fer-ho, si no
disposeu d’una màquina per fer-ho (com és el nostre cas), l’estirarem amb l’ajuda
d’un corró de cuina. Per facilitar les coses, repartirem la massa en quatre
parts i per cadascuna d’elles l’estirarem primer a ma i després emprant el
corró fins aconseguir una làmina ben fina.
Quan la tinguem, la tallarem al llarg a tires d’uns 3 o 4 mil·límetres i
els anirem reservant estirats sobre els fogons (o la taula de tallar) durant
una mitja hora per tal que s’assequin.
Dues racions generoses de tallarines artesanals |
I ara ja només ens faltarà escollir una salsa ben bona (us proposem per
exemple una pesto o una amatriciana), bullir la pasta durant uns 12 minuts,
servir-la i gaudir-la.
Bon profit!!
Fer pasta fresca a casa és....una passada!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
nada como la pasta casera , te quedo geanial , besitos
ResponElimina