Fa un temps us vam presentar una recepta tan arriscada com gustosa, el “Tàrtar de salmó amb poma àcida i alvocat”. Arriscada perquè no tot el món està preparat
per gaudir de tècnica del tàrtar, però com que a nosaltres ens va encantar, hem
fet el següent pas, preparar un “Tàrtar de llobarro a la taronja”.
Com veureu, l’idea es la mateixa, però el resultat, tot i que igualment
espectacular, té un gust i textura totalment diferent.
Utilitzarem els següents ingredients (per a dues persones):
2 llobarros de ració (o un salvatge petit)
1 taronja
½ pebrot vermell
1 cebeta fresca
1 cullerada de mostassa de Dijon
Sal i pebre
¿Tot a punt i el ganivet ben esmolat? Doncs, som-hi!!
El primer que caldrà fer és preparar el llobarro. Per fer-ho, haureu de
treure-li la pell i les espines, totes les espines. Aquest pas caldrà fer-lo
amb molt de compte ja que és de vital importància que os en quedi cap.
Un cop fet, tallareu el llobarro a cubs bens petits, de més o menys mig
centímetre i els anireu reservant en un bol. Un cop finalitzar el treball,
agafareu la cebeta tendra i la tallareu també, a daus de la mateixa mida i els
anireu afegint al bol del llobarro. Fareu el mateix amb el pebrot vermell i la
meitat de la taronja.
Una vegada tallats tots els ingredients, ho salpebrareu, hi posareu una
culleradeta de cafè de mostassa de Dijon i el suc de mitja taronja. Finalment,
ho barrejareu tot amb l’ajuda de dues culleres per evitar que la carn del
llobarro es trenqui.
Quan estigui tot ben mesclat, filmareu el bol i el posareu a la nevera, com
a mínim un parell d’hores o bé, just fins a l’hora de presentar el plat.
Nosaltres per presentar el plat, vam optar per un motllo rodó, en que ha
vam posar-hi, més o menys, la meitat de la mescla obtinguda, i el vam decorar
amb unes fulletes de cebollí.
Tàrtar de llobarro a la taronja |
Bon profit!!
A mi em costa fer el tàrtar a casa. Però quan veig com el feu em dic que he de perdre la por i llençar-me.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
El tàrtar és un plat especial, ja que, no és apte per a tot el món. De totes formes, si el fas, veurás com t'agrada (realment, encara que el peix estigui cru, no es nota ja que porta tantes hores en suc de taronja que está ben masserat).
EliminaPetons!!
Caram, Joan! que bo que ha de ser aquest tartar!!!
ResponEliminaQuè bo Joan! Jo no he probat mai un tartar de llobarro tot i que el peix cru es una de les meves passions. El toc cítric queda genial amb el peix, recordo un plat que vaig probar a un restaurant de barcelona que era bacallà confitat amb pells de cítrics, deliciós!
ResponEliminaMireia, la combinació amb el cítric és el gran encert d'aquest plat. Sense ell, el llobarro no és especialment potent de sabor ;). Te'l recomano totalmente, si el proves, veurás com t'agrada :)
Elimina