dimecres, 28 de maig de 2014

Tàrtar de salmó amb poma àcida i alvocat

De tant en tant ens agrada reinventar-nos a la cuina, provar plats nous i sobretot sortir una mica de la cuina tradicional. El passat cap de setmana, després de molt temps cridant-nos l’atenció, vam intentar dur a terme una recepta ben diferent a les nostres, un tàrtar de salmó.

Sí, heu llegit bé: un tàrtar, això sí, un tàrtar especial ja que a més de salmó, porta poma àcida i alvocat. Ben fresc, i ben senzill, ja veureu.

Per a dues persones, utilitzarem els següents ingredients:

2 filets (o rodanxes) de salmó
1 poma àcida
1 alvocat
1 ceba tendra
1 cullerada de mostassa de Dijon
Mitja llimona
Sal i pebre

No és pas complicat, a més no utilitzareu foc, només un ganivet ben esmolat. Esteu preparats? Sí, doncs endavant!.

Per començar preparareu els filets de salmó. Per fer-ho, el netejareu bé tot i traient-li la pell i les espines amb molt de compte, ja que és molt important que no n’hi quedi cap.

A continuació, tallareu els filets de salmó a cubs petits (de més o menys mig centímetre) i els anireu posant en un bol. Quan ho tingueu fet, tallareu la cebeta tendra també a cubs de la mateixa mida que heu fet el salmó i els afegireu al bol. Fareu el mateix amb la poma àcida. Finalment, l’amanireu amb sal i pebre (al gust) i una cullerada de mostassa de Dijon. Finalment, ho barrejareu bé amb les mans (amb molt de compte, ja que el salmó s’espatlla fàcilment).

Arribats en aquest punt, filmareu el bol i el posareu a la nevera fins a l’hora de presentar el plat.

Mentrestant, preparareu l’alvocat tot i tallant-lo, es clar, a cubs de mida semblant a la de la resta d’ingredients. Guardareu aquests cubs en un recipient amb un raig de suc de llimona, per evitar així que l’alvocat s’oxidi.

Només us falta una cosa, presentar el plat, per fer-ho us proposem fer una base amb els cubs d’alvocat i posar-hi damunt seu una bona quantitat de la barreja de salmó, ceba i poma que teniu guardada a la nevera.

Aquí teniu una possible presentació:

Tàrtar de salmó amb poma àcida i alvocat
Tàrtar de salmó amb poma àcida i alvocat 



Bon profit!!

7 comentaris:

  1. Uauu aquest tàrtar diu Menja'm! A mi que m'encanta el salmó amb aquest toc àcid ha de ser "tremendo"! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sens dubte Núria, la combinació del salmó amb l'àcid és realment espectacular.

      Petons agraïts!!

      Elimina
  2. que bo!!!
    Receptes com aquesta ara que s'acosta el bon temps venen molt bé!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. t'ha quedat fantàstic! m'apunto la recepta!! Una abraçada!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. M'has fet venir ganes de fer-ne, mira que és fàcil, i presentada així queda ben xula! Has canviat l'aparença del blog...? El veig com més nou i lluminós!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro que t'hagi fet venir ganes de fer-ne :)
      En quant a l'aparença, doncs ja fa uns mesos que ens hem passat al taronja ;) jajaja, pero moltes gracies, això de veure's més nou i lluminós sempre agrada :)

      Petons!!

      Elimina
  5. Molt bona recepta pels temps que s'atança!!! Gràcies!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina