Fa relativament poc temps vam descobrir una recepta ideal per intentar
minimitzar aquell gran problema que tenim en moltes cases, els sopars, els
quals són potser l’àpat més complicat de triar quan planifiquem els menús de la
setmana. Per aquesta raó, avui us portem una recepta que, tot i ser molt senzilla,
us pot semblar molt estranya d’entrada, però que al final, la seva combinació
de sabors acaba apassionant, com a mínim a casa nostra.
Hem batejat aquest plat com: “Ous escaldats sobre un llit d’ibèric i
carxofes”.
Per dues racions necessitarem els següents ingredients:
4 ous
1 llauna de cors de carxofa
4 llesques de pernil ibèric
120 gr. de sucre
Sal
Pebre
Vinagre
El primer que farem serà posar un cassó al foc amb el sucre i unes quatre
cullerades soperes d’aigua. Ho anirem remenant fins que espesseixi. Quan ho
faci, hi afegirem els cors de carxofa i els deixarem cuinant-se uns 5 minuts,
això sí, sense deixar de remoure.
Mentrestant, posarem les llesques de pernil ibèric entre papers de forn i,
amb el forn calent, els deixarem uns 5 minuts a 200 graus. Passat aquest temps,
posarem les llesques de pernil a la base del plats.
Una vegada fet, posarem a bullit l’aigua amb sal i un raig de vinagre en
una olla. Mentre esperem que bulli prepararem uns saquets de paper fil amb els
ous (sense closca) al seu interior. Un cop l’aigua estigui en ebullició, hi
afegirem els saquets amb els ous i els hi deixarem uns 4 o 5 minuts. Passat
aquest temps, refredarem els saquets i en traurem els ous del seu interior.
Finalment, repartirem els cors de carxofa sobre les llesques de pernil
ibèric i, sobre seu hi col·locarem els ous, els salarem i ben directes cap a la
taula.
Hi ha moltes presentacions possibles, però aquesta és la nostra:
Os escaldats sobre un llit d’ibèric i carxofes |
Realment sorprenents. Us els recomano totalment.
Bon profit!!
bonissim
ResponEliminauauuuuu...jo ho faig a l'hivern sobre llesques de carxofa a la brasa o encenalls de carxofa fregits i està mmmmmm
ResponEliminaBona l'idea de poder-ho fer ara amb carxofes de conserva.
PTNTS
Dolça
Ostres Dolça, m'interessa molt aquesta variant que m'ha proposat, sobretot la d'encenall de carxofa fregits, crec que la provarem!!
EliminaPetons!!
Sorprenent i.....deliciós! Un bon sopar!
ResponEliminaPetons,
Olga