dimecres, 15 de juliol de 2015

Ous escaldats sobre un llit d’ibèric i carxofes


Fa relativament poc temps vam descobrir una recepta ideal per intentar minimitzar aquell gran problema que tenim en moltes cases, els sopars, els quals són potser l’àpat més complicat de triar quan planifiquem els menús de la setmana. Per aquesta raó, avui us portem una recepta que, tot i ser molt senzilla, us pot semblar molt estranya d’entrada, però que al final, la seva combinació de sabors acaba apassionant, com a mínim a casa nostra.

Hem batejat aquest plat com: “Ous escaldats sobre un llit d’ibèric i carxofes”.

Per dues racions necessitarem els següents ingredients:

4 ous
1 llauna de cors de carxofa
4 llesques de pernil ibèric
120 gr. de sucre
Sal
Pebre
Vinagre

El primer que farem serà posar un cassó al foc amb el sucre i unes quatre cullerades soperes d’aigua. Ho anirem remenant fins que espesseixi. Quan ho faci, hi afegirem els cors de carxofa i els deixarem cuinant-se uns 5 minuts, això sí, sense deixar de remoure.

Mentrestant, posarem les llesques de pernil ibèric entre papers de forn i, amb el forn calent, els deixarem uns 5 minuts a 200 graus. Passat aquest temps, posarem les llesques de pernil a la base del plats.

Una vegada fet, posarem a bullit l’aigua amb sal i un raig de vinagre en una olla. Mentre esperem que bulli prepararem uns saquets de paper fil amb els ous (sense closca) al seu interior. Un cop l’aigua estigui en ebullició, hi afegirem els saquets amb els ous i els hi deixarem uns 4 o 5 minuts. Passat aquest temps, refredarem els saquets i en traurem els ous del seu interior.

Finalment, repartirem els cors de carxofa sobre les llesques de pernil ibèric i, sobre seu hi col·locarem els ous, els salarem i ben directes cap a la taula.

Hi ha moltes presentacions possibles, però aquesta és la nostra:


Os escaldats sobre un llit d’ibèric i carxofes
Os escaldats sobre un llit d’ibèric i carxofes


Realment sorprenents. Us els recomano totalment.

Bon profit!!

4 comentaris:

  1. uauuuuu...jo ho faig a l'hivern sobre llesques de carxofa a la brasa o encenalls de carxofa fregits i està mmmmmm
    Bona l'idea de poder-ho fer ara amb carxofes de conserva.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Dolça, m'interessa molt aquesta variant que m'ha proposat, sobretot la d'encenall de carxofa fregits, crec que la provarem!!
      Petons!!

      Elimina
  2. Sorprenent i.....deliciós! Un bon sopar!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina