dilluns, 10 de desembre del 2018

Pastís de poma i bacó amb formatge Idiazábal


Per a la majoria de nosaltres, parlar de menjar i escoltar el nom de “pastís” és quasi sinònim de començar a salivar pensant en un deliciós postre, però com que tot en aquesta vida no és dolçor, avui en aquest raconet, us volem explicar la recepta d’un pastís salat que, a més de solucionar algun sopar, farà les delícies de més d’un, la d’una “pastís de poma i bacó amb formatge Idiazábal”.

Aquesta recepta està totalment relacionada amb les quiche franceses, tot i que variant-li la massa i farcint-la amb uns ingredients una mica més nostres, però bé, anem al gra. 

Per a preparar aquesta recepta necessitarem els següents ingredients:

5 làmines de pasta brick
2 ous
2 pomes Granny Smith (o Golden)
50 g de bacó
50 g de formatge Idiazábal ratllat
1 ceba
200 ml de crema de llet
Oli (o una mica de mantega)

El primer que farem serà escalfar el forn a 160 graus. Mentre s’escalfa el forn, buscarem un motlle rodó apte pel forn (d’uns 24 a 26 centímetres de diàmetre). A l’interior del motlle hi posarem una làmina de pasta brick, la pintarem ambo li (o mantega desfeta), un cop pintada, repetirem aquesta acció 4 vegades més. Quan el forn estigui calent, hi posarem el motlle i cuinarem durant 10 minuts. Passat aquest temps, traurem del forn i reservarem.

A continuació pelarem, retirarem el cor i tallarem a daus les pomes. Quan les tinguem tallades, posarem una paella al foc amb un raig d’oli i les cuinarem a foc suau uns minuts juntament amb la ceba tallada a la juliana i el bacó tallat a daus.

Mentre es cuinen, agafarem un bol i batrem els ous fins que despumin, els hi afegirem la crema de llet i tornarem a batre per integrar-ho tot be. Reservarem.

Quan la poma i la ceba estiguin fetes, les afegirem al bol amb l’ou i ho integrarem tot. Finalment, hi afegirem el formatge Idiazábal ratllat i altre cop, tornarem a mesclar.

Finalment, posarem la mescla al motlle i el posarem de nou al forn, on el deixarem cuinant-se a 160 graus durant uns 25 minuts. Passat aquest temps, deixarem refredar una mica abans de servir. 

El resultat ha d’esser similar al següent:


Pastís de poma i bacó amb formatge Idiazábal
Pastís de poma i bacó amb formatge Idiazábal


Simplement deliciós. Perfecte per a un sopar o en format petit, com a entrant per un dinar de família o amb amics.

Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada