diumenge, 5 de maig del 2013

Amanida de pop


Sembla que per fi el bon temps està arribant, o com a mínim això sembla. Per això avui us proposo una amanida, bastant completa això sí. Una d’aquelles amanides especials per gaudir en un sopar amb amics o família.

Es tracta d’una amanida tèbia. Els meus estimats amos li van posar el descriptiu nom d’”Amanida de pop”.

Per fer una amanida per a quatre persones, van emprar els següents ingredients:

1 pop mitjà (d’uns 800 gr.)
2 patates
Un bossa d’amanida (al vostre gust)
Una ceba tendra
Mig pebrot verd
Mig pebrot vermell
Oli
Vinagre
Pebre vermell
Sal

Es molt, molt senzilla, només te un pas una mica difícil, preparar el pop.

Els meus amos utilitzen un petit truc per obtenir un pop ben tendre. El truc es ben senzill, es tracta simplement de congelar-lo just després de rentar-lo. Lògicament, el dia que vulgueu fer-lo, caldrà descongelar-lo amb l’antelació suficient (com a mínim unes 6 o 7 hores) abans de cuinar-lo. Sense violència, com a mi m’agrada (soc conscient que segons varis cuiners, és millor etzibar-li uns cops al pobre pop, però a mi aquesta tècnica no m’acaba d’agradar).

Per començar, preparareu una vinagreta. Per fer-ho, picareu ben petits els dos mitjos pebrots i la ceba tendra. Quan ho tingueu fet, lo posareu tot en bol amb un polsim de sal i ho cobrireu amb oli. Finalment, hi afegireu un raig ben generós de vinagre, i ho deixareu reposar.

A continuació, agafareu una olla a pressió, li posareu una bona quantitat d’aigua i de cap al foc ben viu. Quan l’aigua estigui bullint, hi ficareu el pop tres vegades (això és, ficar i treure, com deien els meus amos, per “asustar” al pop) per finalment deixar-lo submergit amb les dues patates y un pols de sal. Després, tancareu l’olla i la deixareu al foc durant 10 minuts (a comptar des de que comenci a sortir el vapor).

Passats els 10 minuts traureu el pop i les patates i ho tallareu. El pop a trossos de d’un centímetre, i les patates a llesques de més o menys un dit. Arribats aquí ja només us faltarà muntar el plat. Per fer-ho, una bona opció es disposar les patates en un extrem del plat espolvorejades amb el pebre vermell, i al centre posar-hi la ensalada amb el pop que acabeu de tallar. Finalment, ho amanireu tot amb la vinagreta que us he explicat just al començar.

I aquest és un possible resultat:

Una deliciosa amanida de pop


Què un sembla?

Bon profit!

5 comentaris:

  1. Deliciosa! Als qui ens agrada el pop... ja ens has convençut! Petons

    ResponElimina
  2. Fantàstica, amb el que ens agrada el pop Ummm
    Petons

    ResponElimina
  3. A la llista de les amanides!!!! Ara que comença a fer caloreta.....amanida a la tauleta!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Felicitats!! al meu bloc tens un regal

    ResponElimina
  5. Una deliciosa propuesta. Una receta de 10. me quedo por aquí para disfrutar de tu cocina...

    ResponElimina