Sembla que per fi
el bon temps està arribant, o com a mínim això sembla. Per això avui us proposo
una amanida, bastant completa això sí. Una d’aquelles amanides especials per
gaudir en un sopar amb amics o família.
Es tracta d’una
amanida tèbia. Els meus estimats amos li van posar el descriptiu nom d’”Amanida
de pop”.
Per fer una
amanida per a quatre persones, van emprar els següents ingredients:
1 pop mitjà
(d’uns 800 gr.)
2 patates
Un bossa
d’amanida (al vostre gust)
Una ceba tendra
Mig pebrot verd
Mig pebrot
vermell
Oli
Vinagre
Pebre vermell
Sal
Es molt, molt
senzilla, només te un pas una mica difícil, preparar el pop.
Els meus amos
utilitzen un petit truc per obtenir un pop ben tendre. El truc es ben senzill,
es tracta simplement de congelar-lo just després de rentar-lo. Lògicament, el
dia que vulgueu fer-lo, caldrà descongelar-lo amb l’antelació suficient (com a
mínim unes 6 o 7 hores) abans de cuinar-lo. Sense violència, com a mi m’agrada
(soc conscient que segons varis cuiners, és millor etzibar-li uns cops al pobre
pop, però a mi aquesta tècnica no m’acaba d’agradar).
Per començar,
preparareu una vinagreta. Per fer-ho, picareu ben petits els dos mitjos pebrots
i la ceba tendra. Quan ho tingueu fet, lo posareu tot en bol amb un polsim de
sal i ho cobrireu amb oli. Finalment, hi afegireu un raig ben generós de
vinagre, i ho deixareu reposar.
A continuació, agafareu
una olla a pressió, li posareu una bona quantitat d’aigua i de cap al foc ben
viu. Quan l’aigua estigui bullint, hi ficareu el pop tres vegades (això és,
ficar i treure, com deien els meus amos, per “asustar” al pop) per finalment
deixar-lo submergit amb les dues patates y un pols de sal. Després, tancareu
l’olla i la deixareu al foc durant 10 minuts (a comptar des de que comenci a
sortir el vapor).
Passats els 10
minuts traureu el pop i les patates i ho tallareu. El pop a trossos de d’un
centímetre, i les patates a llesques de més o menys un dit. Arribats aquí ja
només us faltarà muntar el plat. Per fer-ho, una bona opció es disposar les
patates en un extrem del plat espolvorejades amb el pebre vermell, i al centre
posar-hi la ensalada amb el pop que acabeu de tallar. Finalment, ho amanireu
tot amb la vinagreta que us he explicat just al començar.
I aquest és un
possible resultat:
Una deliciosa amanida de pop |
Què un sembla?
Bon profit!
Deliciosa! Als qui ens agrada el pop... ja ens has convençut! Petons
ResponEliminaFantàstica, amb el que ens agrada el pop Ummm
ResponEliminaPetons
A la llista de les amanides!!!! Ara que comença a fer caloreta.....amanida a la tauleta!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Felicitats!! al meu bloc tens un regal
ResponEliminaUna deliciosa propuesta. Una receta de 10. me quedo por aquí para disfrutar de tu cocina...
ResponElimina