dissabte, 29 de juny de 2013

Quiche quatre formatges


Quan els meus amos van descobrir la recepta de la “Quiche Lorraine” es van adonar que, amb molt pocs canvis, tenien una font quasi inesgotable de plats basats en la mateixa base, per exemple la “Quiche de salmó i porros” o la “Quiche de carbassó i formatge Brie”.

Avui us porto una nova versió d’aquesta recepta, una quiche de reciclatge de formatges, o com la van batejar aquell parell: “Quiche quatre formatges”.

Per fer aquest plat, els meus amos van emprar els següents ingredients:

1 disc de pasta de full
2 ous
200 ml de crema de llet
Puntes de formatge (Brie, rull de cabra, parmesà, Idiazabal)
Oli
Sal

El primer que fareu serà posar a preescalfar el forn (a uns 200 graus). Mentre s’escalfa, agafareu un motllo rodó apte per anar al forn i sobre seu, hi estendreu el disc de pasta de full, cobrint bé la base i els laterals. Finalment, amb l’ajuda d’una forquilla, l’anireu punxant.

Quan tingueu fet això, tallareu les puntes de formatge a daus ben petits i els anireu distribuint per la pasta de full. Mentrestant, posareu una paella a foc lent i li afegireu la crema de llet i la deixareu caure durant un parell de minuts.

Mentrestant, en un bol hi batreu els ous amb força, talment com si volguéssiu fer una truita. Quan els tingueu ben batuts, li afegireu la crema de llet calenta i ho barrejareu tot per aconseguir una mescla ben homogènia.

Una vegada ho tingueu tot ben mesclat, omplireu el motllo amb el contingut del bol tot i repartint-lo be per tal que quedi tota la superfície amb més o menys la mateixa quantitat.

Finalment, el fornejareu el motllo durant uns 25 minuts a 180 graus.

Els meus amos van optar per presentar la quiche així, amb una amanida capresse de guarnició:

Quiche quatre formatges
Una ració de quiche amb amanida Capresse de guarnició


En voleu un trosset?

5 comentaris:

  1. Doncs en vull un trossets!! això és aprofitar!! Marta

    ResponElimina
  2. Sí!!! Jo vull un trosset!!!!! M'encanten els formatges!!! Llàstima que al meu marit no li agraden gens....Me l'hauré de reservar per una nit amb convidats....
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. La sort de las quiches, és que li van bé tot tipus de formatge i el resultat sempre n’és una delicadesa
    Petons

    ResponElimina
  4. En casa la solemos hacer de jamon y queso, pero tengo que probar asi que seguro que les gusta mucho!
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  5. Felicitats!! Has guanyat un premi!! passa'l a recollir pel meu blog!!

    http://elreceptari.blogspot.com.es/2013/07/premi-versatile-blogger.html

    ResponElimina