dilluns, 7 de maig de 2012

Quiche de carbassó i formatge Brie


Molt bones amics!! Ja torno a voltar per aquí, meh meh meh!!

Ara fa uns mesos, no se si ho recordeu, vaig passar per aquí per a explicar-vos una recepta que porta per nom “Quiche Lorraine”. Ho recordeu? Sí, veritat? Doncs bé, com que als meus amos els encanten les “Quiche”, he decidit tornar a passar per explicar-vos-en un nou tipus.

La recepta que us explicaré avui,  els meus amos la van trobar fa un temps al blog “Blog de cuina de la Dolorss”, una amiga d’aquest que us escriu de tant en tant, per tant, abans de continuar, li vull donar les gracies, doncs sense ella, els meus amos mai haguessin arriscat tant.

Bé, com a tots els plats, a la recepta que us explicaré avui, també li he posat un nom, el de “Quiche de carbassó i formatge Brie”.

Per dur a terme aquesta recepta, els meus amos van emprar els següents ingredients:

1 Disc de massa fresca per a Quiche
2 Ous
Mig carbassó
150 gr. de formatge Brie
200 ml. de crema de llet
200 ml. de tomàquet triturat
Mitja ceba
Oli i una cullerada de mantega
Sal

Esteu preparats per entrar a la cuina? Sí? Doncs, endavant!!

Abans que res, haureu de posar a escalfar el forn a uns 200 graus. Mentre s’estigui escalfant, preparareu un motllo rodó que més endavant haureu de ficar al forn. Abans d’estendre la massa sobre el motllo, haureu d’untar aquest amb una mica de mantega. Una vegada estesa la massa pel motllo, amb l’ajuda d’una forquilla l’anireu punxant per així evitar que es formin bombolles durant la cocció.

Quan tingueu fet això, haureu de preparar les verdures (el carbassó i la ceba) i el formatge. Per fer-ho, tallareu el carbassó a rodanxes, picareu la ceba ben petita i tallareu el formatge a làmines de més o menys mig centímetre. Una vegada fet, posareu la ceba a una paella amb un raig d’oli i la coureu bé. Quant estigui trencant el color, hi afegireu les rodanxes de carbassó, i tot junt ho fareu enrossir.

En una altra paella, posareu a coure el tomàquet triturat amb una mica de sal. Això ho fareu durant uns 5 minuts tot i remenant de tant en tant.

Mentrestant, en un bol hi posareu el ous i els batreu com si volguéssiu fer una truita. Quan estiguin ben batuts, hi afegireu la crema de llet i tornareu a batre una estona per deixar-ho tot ben lligat.

A continuació arriba la part més divertida de la recepta, farcir la massa. Per fer-ho haureu d’estendre el tomàquet sobre la base, sobre d’aquest, hi posareu les rodanxes de carbassó i la ceba, i a sobre d’aquests, les làmines de formatge Brie. Finalment, per cobrir-ho tot, hi abocareu els ous i la crema de llet.

Finalment, només faltarà coure la Quiche. Per fer-ho, posareu el motllo amb tots els ingredients al forn, i li mantindreu uns 30 minuts a 180 graus.

Al final, els meus amos la Quiche els va quedar així:

Detall d'una porció de Quiche de carbassó i formatge Brie


No us he fet venir ganes de provar-la ?


1 comentari:

  1. I tant! Ganes de provar-la i de fer-la! A veure si m'hi animo aviat! petons

    ResponElimina