diumenge, 21 d’abril del 2013

Salmó a la papillota


Crec que alguna vegada ja us he explicat com m’agrada el salmó, sense cap mena de dubte és un dels meus peixos favorits. Doncs bé, l’altre dia, els meus amos em van sorprendre amb una altra exquisida recepta de salmó. Com que em va encantar, he pensat que us l’havia d’explicar.

Es tracta, com ells el van anomenar, d’un “Salmó a la papillota” amb un guarniment de puré de patata al toc de soja. Cada vegada que hi penso se’m fa la boca aigua, meh meh meh!!

Em va agradar tant, que avui us explicaré com es fa. Utilitzareu els següents ingredients (per a una ració):

1 tros de llom o rodanxa de salmó
1 patata
Verdureta (carbassó, albergínia, ceba, etc.)
Sal
Pebre
Oli
Salsa de soja

Us pot semblar complicat, però fer una papillota es una de les coses més senzilles que tenim a la cuina. Vegeu si no:

El primer que fareu serà tallar un tros de paper d’alumini d’un parell de pams i l’estendreu bé, al bell mig hi posareu el tros de salmó y el salpebrareu. A sobre del peix, hi posareu les rodanxes de verdura tallades ben finetes (els meus amos van emprar: albergínia, ceba, carbassó i una mica de pastanaga), hi posareu un polsim de sal i les regareu amb un raig d’oli d’oliva.

Quan ho tingueu fet, doblareu el paper d’alumini ajuntant-ne cada costat i acte seguit, l’anireu doblant repetides vegades fins a deixar un paquet ben hermètic. És molt important que us quedi un paquet totalment hermètic.

Un cop fet, posareu el paquet al forn, el qual prèviament haureu escalfat a 180º i li mantindreu fins que l’alumini s’infli com un globus. Quan això passi, el podreu treure, per què ja tindreu el salmó a punt.

Mentre el forn fa la seva tasca, agafareu una patata mitjana, la pelareu i la posareu a bullir en una olla. Al cap d’uns 20 minuts, la traureu i la posareu en un plat amb un raig de salsa de soja. Després, amb l’ajuda d’una forquilla l’anireu xafant fins aconseguir quelcom similar a un puré de patata.

Finalment, només us faltarà muntar el plat. Per fer-ho aneu en compte perquè obrir la papillota és perillós ja que el paquet d’alumini estarà ple de vapor. Els meus amos van presentar aquest plat així:


Un deliciós salmó a la papillota


Us guardo un forat a la taula?

4 comentaris:

  1. Deliciós!! A la papillot és una de les maneres que més m'agrada el salmó. Segur que et vas llepar els bigotis, eh? he he he. Petons

    ResponElimina
  2. El salmó,una opció molt sana i per mi un peix amb gust especial.M'encanta el salmó i fet així el forn ummm bo bo.
    Una abraçada :)

    ResponElimina
  3. Cada vegada m'agrada més cuinar el peix com tu, a la papillota. És una manera molt senzilla, neta i saludable de cuinar-lo!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. MMMMM!!! Amb lo que m'agrada a mi el salmó! Bo, bo i sa,sa!
    Ja tens una seguidora més guapa! M'encanta el que fas!

    Molts petonets

    ResponElimina