dissabte, 9 de desembre del 2017

Hamburgueses de carbassó


A casa, la idea de convertir una recepta totalment omnívora en un plat vegetarià sempre ens ha semblat curiosa i atractiva, i clar, quin exemple més clar que el de les hamburgueses, veritat?. Fins fa molt poc, ho havíem intentat tant amb llegums (cigrons i llenties) com amb carbassa, però mai havíem obtingut un resultat com per incorporar el plat al nostre receptari de menús.

Per sort el món gira i avui us portem una recepta vegetariana que sí que ens ha convençut suficientment. La recepta de la que us parlarem és la d’unes “hamburgueses de carbassó”.

Per fer quatre hamburgueses necessitarem els següents ingredients:

1 carbassó mitjà (o bé un de gran)
1 pastanaga
1 ou
¼ de ceba
3 cullerades de formatge ratllat (mozzarella, feta o al gust)
Pa ratllat
Unes fulles de julivert picat
Una culleradeta de cúrcuma (opcional)
Oli
Sal

El primer que farem serà rentar bé el carbassó i el ratllarem sense pelar-lo. Un cop ho tinguem, l’escorrerem durant uns 15 minuts.

Mentre s’escorre el carbassó batrem bé l’ou en un bol gran i el reservarem. A continuació, pelarem i ratllarem la pastanaga. Un cop fet, l’afegirem al bol que tenim l’ou on també hi afegirem la ceba ben picada, les cullerades de formatge ratllat, el julivert picat i si us agrada, la culleradeta de cúrcuma o una mica de pebre molta.

Un cop fet això, afegirem al bol el carbassó escorregut i ens disposarem a aconseguir una massa uniforme a base d’afegir el pa ratllat que sigui necessari tot i amassant-lo, fins que la massa deixi d’enganxar-se’ns a les mans.

Un cop aconseguida la massa, la dividirem en quatre parts iguals i en farem quatre boles a les que els donarem forma d’hamburguesa.

A continuació posarem una paella amb oli d’oliva a escalfar a foc mitjà. Quan l’oli estigui calent cuinarem les nostres hamburgueses per les dues cares i les reservarem sobre paper absorbent per treure’ls l’excés d’oli.

Finalment presentarem el plat:

Hamburgueses de carbassó
Hamburgueses de carbassó


Sense dubtes, un plat original, diferent i saludable.

Bon profit!!

2 comentaris:

  1. Mmm....que bones han de ser! Me les apunto! Ja tinc ganes de tastarles...
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat Olga es que són genials, a casa ens encanten, veurás com trionfes si les fas.

      Elimina