Avui tinc quelcom
realment especial per celebrar. Sí, perquè el post que esteu llegint és la meva
entrada número 50 en aquest raconet. Buahh!! Quan hi penso se’m posen els pels
de l’esquena com si fos un eriçó doncs encara que vaig començar fa més de tres
anys, la veritat és que no ha estat gens fàcil aconseguir aquesta xifra, com a
mínim, quan vaig començar no pensava pas arribar-hi però vaja, és divertit
escriure i a més, si durant aquest temps he pogut ajudar a algú, ja ha merescut
la pena, no creieu?
Bé, per celebrar
aquest petit esdeveniment, he pensat en explicar-vos una recepta d’allò més
especial que vaig veure com els meus amos la preparaven fa pocs dies. Que si
porta peix? Es clar que si!! I a més un peix excel·lent, porta rap.
Podria catalogar la
recepta d’avui com a una recepta “mar i muntanya”, quan us digui el nom que li
he posat, sabreu el motiu. He decidit posar-li per nom: “Farcellets de rap amb
bacó”.
Els meus amos van
emprar els següents ingredients (ja sabeu, per a dues persones):
Una cua de rap
6 llesques de
bacó (o cecina, si ho preferiu)
Una ensalada
variada
Mitja ceba
Pebre negre molt
Salsa de soja
Ja podeu veure
que si la recepta d’avui es pot catalogar d’alguna cosa, aquesta és cara, tot i
que per sort, molt senzilla (i molt gustosa, meh meh meh!!!).
Bé, per començar
li dedicarem una estona a preparar una suau salseta amb ceba i una mica de
salsa de soja. Per fer-la, amb l’ajuda d’un ganivet esmolat, picareu la ceba i
la posareu en una pella amb una mica d’oli per anar-la coent fins que quedi
cristallina. Quan ho tingueu, li haureu d’afegir un parell de cullerades de
salsa de soja i la deixareu al foc un parell de minuts més.
Després, posareu
la ceba al vas de la batedora/picadora i la batreu fins aconseguir una salsa
cremosa.
Una vegada
aconseguida, estendreu les llesques de bacó i sobre seu hi estendreu una cullerada
de la salsa que heu aconseguir en el pas anterior (exactament igual com si
estiguéssiu untant una llesca de pa amb melmelada).
Quan no tingueu
fet, caldrà tallar el rap en cubs i col·locar-los un damunt de cada llesca de
bacó, l’embolicareu i ho tancareu amb l’ajuda d’un escuradents.
No és complicat,
veritat? Bé, doncs ja només us falta un pas, cuinar els farcellets de rap. Per
fer-ho, posareu a escalfar una paella amb una cullerada d’oli, i quan estigui
calent, hi anireu posant els farcellets, deixant-los coure un parell de minuts
per a cada costat.
Finalment us
tocarà emplatar i presentar els farcellets. Per dur a terme aquest pas, els meus amos van
servir-se d’una ensalada de brots tendres, i ho van fer així:
Felicitats, pels 50! I pels farcellets de rap, és clar... quina bona pinta... bon any!
ResponEliminaEnhorabona per les 50 entrades, aquest plat si que es de celebració, deu d’estar boníssim amb el rap
ResponEliminaPetons i Bon Any Nou
ummmmmmmmm, ¡¡¡QUINS FARDELLETS MES BONS!!!!!
ResponElimina¡¡¡BON AMY 2012!!!!
Pendrem bona nota de la recepta que si ha d'estar bonissima... ah i felicitats per l'entrada 50 :-)
ResponEliminaBon any!!
caram, una recepta de contrastos, ha d'estar boníssima!
ResponEliminaPTNTS
Dolça