El cap de setmana passat, els
meus amos se’n van anar de cap de setmana al meu poble (bé, també ho és d’un
ells, meh, meh, meh!). Una vegada allà, a més de descansar i desconnectar de la
vida moderna, van aprofitar per preparar algun que altre menjar.
Diumenge, com que no volien
complicar-se molt a la cuina, van pensar fer alguna cosa ràpida. Pel cap els va
passar fer des d’una “Quiche Lorraine”, fins a una lasanya de carn, però no, al
final es van decantar per intentar una empanada de carn, i tot, gracies a un
amic d’aquest racó, el responsable de “La Cuchara Curiosa”,
i no, no us penseu pas que fou ell el cuiner, però del seu blog en van treure
la recepta, així que, no em queda més que (amb molt de gust això si), fer-li
arribar un: moltes gracies!! I un parell de ronronejos.
Per fer aquesta senzilla
recepta, els meus amos van utilitzar els següents ingredients:
1 Massa fresca d’empanada
200 gr. de carn picada de
vedella
50 gr. de formatge en cunya
1 pot de pebrots escalivats
Mitja ceba
Sal i Pebre
Per començar haureu de tallar la
ceba ben petita i posar-la a coure a foc lent. Quan la ceba hagi cristal·litzat
una mica, salpebrareu la carn picada de vedella i l’afegireu a la paella.
Fins aquí tot ben fàcil, no? I
es clar que si, res que no hagueu fet unes cent vegades! Meh, meh, meh!! Bé,
doncs ara comença la part més divertida de la recepta, farcir l’empanada. Els
meus amos van fer una empanada petita i per això van utilitzar una sola massa,
però si vosaltres necessiteu fer-ne una de més gran, haureu d’utilitzar dues
masses (una per la base i l’altre, per cobrir).
Bé, com us he dit, el primer pas
per omplir l’empanada serà estendre la ceba cuita i la vedella picada, després,
a sobre d’aquesta, repartireu una tira de formatge i una de pebrot alternativament
al llarg i ample de la carn. Quan hagueu fet això, ho cobrireu tot amb la massa
(els meus amos van doblar per la meitat la que tenien estesa, però vosaltres si
en teniu una altra, és el moment d’utilitzar-la). Finalment, haureu de tancar
la base de la massa, ja sigui emprant una forquilla o els propis dits.
Ánims que ja s’acaba!! Bé, i
tant que s’acaba, només us falta un petit pas, ficar l’empanada al forn
(préviament preescalfat) i deixar-li uns 20 minuts a 200 graus.
Un dels possibles resultats finals
el podeu veure a la següent fotografia:
Bon profit!
Sóc fan de l'empanada de carn. La faig diferent, així que m'apunto aquesta recepta :)
ResponEliminaPetonets!
M'encanten totes les empanades però aquesta fa una pinta brutal! Felicitats!
ResponElimina