Suposo que tots
en alguna ocasió us haureu preguntat quin és el millor lloc per anar a menjar
pintxos (o tapetes) ¿no? És més, estic totalment convençut que davant d’aquesta
pregunta us haurà passat pel cap el mateix lloc, Donostia / Sant Sebastià.
A casa tot sovint
escolto: “Ens n’anem de pintxos?” o “Què bo que estava el pintxo de l’Usokari!”.
Sí, als meus amos això de provar pintxos els agrada molt, i per si fos poc,
coneixen varis llocs a Vitoria-Gasteiz on prendre’n de molt bons, però clar,
segons la majoria de gent, no és pas el mateix anar de pintxos per
Vitoria-Gasteiz o fer-ho per Donostia, ja que, els que serveixen a la capital
de Gipuzkoa són senzillament, els millors.
Per provar aquest
extrem, el passat cap de setmana els meus amos se’n van anar cap a Donostia. L’excusa
era una altra, però bé, una vegada van tenir vistos (i visitats) el “Peine del
Viento”, la platja de la Kontxa, la punta Urgull i la platja de Zurriola, se’n
van anar de cap a la “Parte Vieja” (el casc antic) a descobrir la gastronomia
donostiarra.
Abans de
continuar us he d’advertir que a Donostia no hi ha pas una sola ruta gastronòmica,
sinó que n’hi ha un munt, algunes més o menys oficials (la ruta del Gros i
Zurriola, la de la Part Vella, la de “qüalitat”, etc.) i les que més, les
personals, com la que els meus amos van fer, i que jo, gustosament avui us explicaré
(si teniu ganes de llegir, clar, meh,
meh, meh!!).
Situat en ple cor
del que es coneix com a “Parte Vieja”, el restaurant Gandarias disposa de dos
ambients clarament diferenciats. Per un costat el menjador del restaurant, i
per l’altre, la zona de bar presidida per una monumental barra de pintxos.
Quant els meus amos van anar al restaurant, aquest estava ple a vessar, amb el
qual quedava totalment a la vista un dels grans problemes del lloc, doncs l’ambient
que es respirava no era per res el més recomanable per menjar-hi prenent uns
pintxos (el soroll era ensordidor i les empentes estaven a l’ordre del dia).
Finalment, aquell
parell van acabar anant al carrer a degustar còmodament:
- Una crep de bacallà. Segons els meus amos, estava
boníssim. Bacallà fresc, el crep calent... senzillament genial. Vull
provar aquest pintxo!!
- Un mini-entrepà de Foie a la planxa amb crema de
poma. Amb aquest nom quasi està tot dit, no? meh, meh,
meh!!. Segons els meus estimats esclaus, potser era massa
petit, encara que ho compensava sobradament amb el seu sabor.
Finalment, els
dos pintxos amb els seus corresponents “zuritos” per veure (uns culets de cervesa),
els van costar 7.10 euros.
Bar
Zaguan
Un bar petit,
senzill i modest en un dels carrers amb més moviment de la “Parte Vieja”. El
local disposa d’un menú del dia d’allò més econòmic (els meus amos pensen que
possiblement en qualitat també era bastant econòmic el menú), però bé, avui us
vull parlar més de que menús, de pintxos meh,
meh, meh!!. A la barra del Zaguan hi havia exposats múltiples
pintxos, encara que dient la veritat, tots eren bastant simples i semblants (amb
txaca, fregits, arrebossats, ensaladilles, truites, etc.). D’aquest lloc, els
meus amos van provar:
- Un caneló de formatge farcit de verdures.
- Truita de patates
- Dos pintxos amb salmó fumat (per sort, una mica
diferents entre ells)
I es clar, per
veure, els dos “zuritos” de rigor. Tot per 10 euros. Gens car, la veritat,
encara que segons he pogut escoltar, em temo que no val molt la pena anar a
Donostia per visitar el “Zaguan”.
Bar Sport
Potser un dels
vars més especials que els meus amos van descobrir, tant per l’ambient que van
trobar-hi, com per la barra que pintxos que s’hi ofereixen. Potser l’únic
problema que us podeu trobar si opteu per passar per l’”Sport” és que només
disposa de tres taules per menjar-hi assegut, i clar, la gent ha de sortir al
carrer per prendre’s els pintxos, i això a l’estiu es genial, però a l’hivern...
ufff!! Però bé, crec que en aquest blog es parla de menjar no? Doncs apartarem
el tema del temps (tot i que a mi el sol m’encanta... és tant calentet... meh, meh, meh!!.).
Al bar Sport, els
meus amos van tastar-hi:
- Crep de boletus. Estava genial!! Saborós, calentet...
buahh!!! Sense cap mena de dubte, el millor de tots els que van provar.
- Croqueta gegant de formatge. Un altre gran descobriment, gustosa, ben
presentada, calenteta...
- Tomàquet arrebossat.
Estrany, potser el més simple de tots, encara que de totes formes, bo.
Com a la resta de
bars, els meus amos van demanar un parell de “zuritos” per regar-ho tot, pagant
al final, 8.10 euros.
Bar Nagusia Lau
Quina sorpresa es
van emportar a l’entrar a aquest bar, tot i que no us penseu pas que fos molt
positiva, més aviat el contrari. La barra de pintxos la veritat és que estava
molt bé, tenia un munt de pintxos diferents, amb una aparença més que bona, ben
preparats, ben presentats, però amb una petita sorpresa final: els preus.
Impresentables!! Tant els responsables del bar, com els preus... ufff, la majoria dels pintxos valien 2.40 euros, i varis, 3.90...
Impresentables!! Tant els responsables del bar, com els preus... ufff, la majoria dels pintxos valien 2.40 euros, i varis, 3.90...
No us ho creieu?
Doncs res, com a prova, un botó... aquí us deixo la factura que els meus amos
van haver de pagar:
Sí… Els pintxos (la croqueta gegant de
bacallà, el rollet de gamba i el mini de pernil) estaven genials, tot i que segons els meus amos, sincerament, no val la pena anar al "Nagusia Lau", doncs pel preu que els va costar, podeu trobar un munt de llocs millors on mejar bons pintxos.
Llàtima que no tinguis fotos d'aquests tastets!!1 He anat 4 cops a Donosti i estic totalment d'acord amb tu que és el millor lloc on menjar-ne!!!
ResponEliminaMarina, en tenim alguna de foto, tot i que amb la gentada que hi havia, no lluirà massa... pujarem la millor :)
ResponElimina