Escandalós!!
Però, com es poden cobrar més de 14 euros per un parell d’ous ferrats?? Potser
és perquè són possiblement els ous més famosos d’aquest país, o potser és
perquè els fan a ple cor de Madrid... o potser és senzillament perquè son molts
els famosos que els han tastat... Bahh!! Certament, no en tinc ni idea, i la
veritat, m’és bastant indiferent ja que, el meus amos també saben preparar un
os ferrats i a sobre, saben estrellar-los. De primera, i molt més barats.
Crec que tots
sabem ferrar un ou, no? Vaig molt errat? Upps!! Doncs, em sembla a mi que ja va
essent hora de que tothom es sàpiga ferrar un ou, així que avui, des d’aquest
humil raconet, us explicaré com preparar uns ous ferrats... encara que,
complicant una mica la recepta. Farem uns ous estrellats amb encenalls de
pernil.
Els meus amos van
emprar els següents ingredients (per a dos comensals, clar):
4 Ous
2 Patates grans
2 Llesques de
pernil serrà
Oli
Sal
El primer que ens
caldrà fer serà pelar les patates. Quan ho tinguem fet, passarem les patates
per aigua (per eliminar restes de terra) i les tallarem a palets. Mentrestant,
posarem un bon raig d’oli a un apella i la posarem a escalfar.
Quan l’oli
estigui calent, hi posarem les varetes de patata i les deixarem daurar,
removent de tant en tant. Bé, aquest punt us el podeu estalviar si disposeu
d’una fregidora, però no és el cas dels meus amos.... meh meh meh!!
Bé, quan tingueu
les patates daurades, les posarem en una safata (o les repartireu en plats, si
el que voleu és fer racions individuals). Després, agafem les llesques de
pernil i l’anirem tallant ben petit per finalment, repartir-lo sobre les
patates. Fàcil, veritat?
Arribats a aquí,
què ens falta? Molt bé!! Ferrar els ous!! meh meh meh!!
Per ferrar els
ous, posareu a escalfar una paella amb un raig d’oli (pot ser tranquil·lament
el que us ha sobrar de fregir les patates). Quan l’oli estigui ben calent,
cascareu l’ou i els tirareu a la paella amb un pessic de sal (però compte!! Que
l’oli esquitxa!! I a més, que us caigui la closca dins!!). Llavors amb molt de
compte, i amb l’ajuda d’una cullera, anireu agafant oli de la paella i
tirant-lo sobre l’ou fins a tenir-lo ben fet, llavors, amb l’ajuda d’una espàtula
el traureu de la paella i el posareu sobre les patates. Aquest pas el repetireu
tantes vegades com ous vulgueu (o necessiteu) ferrar.
Ara si que ja
només us falta una cosa per finalitzar aquesta senzilla recepta, estrellar els
ous. Com ho farem? Doncs bé, la veritat és que hi ha un munt de formes de
fer-ho, però jo us explicaré el que van utilitzar els meus amos. Ells, per tal
d’evitar trencar moltes patates, van utilitzar dues culleres, tant per trencar
els ous, com per finalment remenar-los amb les patates i els encenalls de
pernil.
El plat els va
quedar així:
Ous estrellats amb encenalls de pernil |
Evidentment, no
són els famosos ous estrellats de “Casa Lucio”, però són uns ous estrellats
excel·lents, i a més, ben barats. Què més els podem demanar?
Va quedar molt suculent, aquest plat. Ostres, 14 euros per uns ous estrellats??? I diuen que hem de retallar...? Petons
ResponEliminajopelas!!!! 14 euros???? por lo menos seran de corral como los mios!! jajaj!!! te ha quedado muy bueno saluditos!!!!
ResponEliminaTens raó però els va posar de moda Casa Lucio i et cobren el que volen, encara que fets a casa estan igual o més bons doncs tels fas al teu gust
ResponEliminaPetons
QUE RICO PLATO!!!!!!!, UMMMMM
ResponEliminaun plat molt i molt bo que nens i adults es mengen sense rondinar.
ResponEliminaUna salutació,
És un plat molt bo!! i crec que cobrar aquesta bestiesa no te nom!!
ResponEliminaJa dic jo que com a la cuina de casa res jajajaja
Un petó de http://cuinanatura.blogspot.com.es/