dimecres, 11 de gener del 2012

Ous estrellats amb encenalls de pernil


Escandalós!! Però, com es poden cobrar més de 14 euros per un parell d’ous ferrats?? Potser és perquè són possiblement els ous més famosos d’aquest país, o potser és perquè els fan a ple cor de Madrid... o potser és senzillament perquè son molts els famosos que els han tastat... Bahh!! Certament, no en tinc ni idea, i la veritat, m’és bastant indiferent ja que, el meus amos també saben preparar un os ferrats i a sobre, saben estrellar-los. De primera, i molt més barats.

Crec que tots sabem ferrar un ou, no? Vaig molt errat? Upps!! Doncs, em sembla a mi que ja va essent hora de que tothom es sàpiga ferrar un ou, així que avui, des d’aquest humil raconet, us explicaré com preparar uns ous ferrats... encara que, complicant una mica la recepta. Farem uns ous estrellats amb encenalls de pernil.

Els meus amos van emprar els següents ingredients (per a dos comensals, clar):

4 Ous
2 Patates grans
2 Llesques de pernil serrà
Oli
Sal

El primer que ens caldrà fer serà pelar les patates. Quan ho tinguem fet, passarem les patates per aigua (per eliminar restes de terra) i les tallarem a palets. Mentrestant, posarem un bon raig d’oli a un apella i la posarem a escalfar.

Quan l’oli estigui calent, hi posarem les varetes de patata i les deixarem daurar, removent de tant en tant. Bé, aquest punt us el podeu estalviar si disposeu d’una fregidora, però no és el cas dels meus amos.... meh meh meh!!

Bé, quan tingueu les patates daurades, les posarem en una safata (o les repartireu en plats, si el que voleu és fer racions individuals). Després, agafem les llesques de pernil i l’anirem tallant ben petit per finalment, repartir-lo sobre les patates. Fàcil, veritat?

Arribats a aquí, què ens falta? Molt bé!! Ferrar els ous!! meh meh meh!!

Per ferrar els ous, posareu a escalfar una paella amb un raig d’oli (pot ser tranquil·lament el que us ha sobrar de fregir les patates). Quan l’oli estigui ben calent, cascareu l’ou i els tirareu a la paella amb un pessic de sal (però compte!! Que l’oli esquitxa!! I a més, que us caigui la closca dins!!). Llavors amb molt de compte, i amb l’ajuda d’una cullera, anireu agafant oli de la paella i tirant-lo sobre l’ou fins a tenir-lo ben fet, llavors, amb l’ajuda d’una espàtula el traureu de la paella i el posareu sobre les patates. Aquest pas el repetireu tantes vegades com ous vulgueu (o necessiteu) ferrar.

Ara si que ja només us falta una cosa per finalitzar aquesta senzilla recepta, estrellar els ous. Com ho farem? Doncs bé, la veritat és que hi ha un munt de formes de fer-ho, però jo us explicaré el que van utilitzar els meus amos. Ells, per tal d’evitar trencar moltes patates, van utilitzar dues culleres, tant per trencar els ous, com per finalment remenar-los amb les patates i els encenalls de pernil.

El plat els va quedar així:

Ous estrellats amb encenalls de pernil


Evidentment, no són els famosos ous estrellats de “Casa Lucio”, però són uns ous estrellats excel·lents, i a més, ben barats. Què més els podem demanar?

6 comentaris:

  1. Va quedar molt suculent, aquest plat. Ostres, 14 euros per uns ous estrellats??? I diuen que hem de retallar...? Petons

    ResponElimina
  2. jopelas!!!! 14 euros???? por lo menos seran de corral como los mios!! jajaj!!! te ha quedado muy bueno saluditos!!!!

    ResponElimina
  3. Tens raó però els va posar de moda Casa Lucio i et cobren el que volen, encara que fets a casa estan igual o més bons doncs tels fas al teu gust
    Petons

    ResponElimina
  4. un plat molt i molt bo que nens i adults es mengen sense rondinar.

    Una salutació,

    ResponElimina
  5. És un plat molt bo!! i crec que cobrar aquesta bestiesa no te nom!!
    Ja dic jo que com a la cuina de casa res jajajaja
    Un petó de http://cuinanatura.blogspot.com.es/

    ResponElimina