diumenge, 30 de desembre del 2012

Mandonguilles de salmó


Buahh!! L’altre dia, els meus estimadíssims amos es van treure de la màniga un plat realment espectacular. I vaja plat!! Jo me’l menjava amb els ulls... ains... amb aquella oloreta... hmmm... volia provar-lo, però aquells dos, van saltar rapidíssim dient: “No pots menjar-te’l!! Que això no és pas per a gatets!”

Si, ho heu encertat, la recepta que us explicaré avui està feta amb peix, concretament amb salmó... Déu meu, com m’agrada el salmó!!

La veritat és que els meus amos s’hi van lluir, ja que van preparar el salmó d’una forma realment curiosa, van fer-ne mandonguilles, així que el nom que li vaig posar estava més que cantat: “mandonguilles de salmó”.

Per fer aquesta recepta, ells van emprar els següents ingredients:

2 filets de salmó
500 ml. de caldo de peix
Un ou
Una ceba tendra
Un dent d’all
Una llesca de pa de motllo
50 ml de llet
Farina
Julivert
Sal
Oli

Hi ha un munt d’ingredients a la llista, no? Tranquils, perquè encara que n’hi hagin molts, és una recepta d’allò més senzilla.

Per començar, haureu de netejar els filets de salmó. Per fer-ho, no només haureu de passar-los per aigua, sinó que també els haureu de treure les espines i la pell, això sí, amb molt de compte de no deixar-ne cap. Ah! I no us preocupeu si s’espatllen els filets, ja que acabarem picant-los, meh meh meh!!

I parlant de picar, arriba el moment de començar a fer-ho, per tant, amb l’ajuda d’un bon ganivet, picareu ben fineta la ceba tendra i el dent d’all, i amb la picadora (com a mínim, els meus amos van emprar aquest estri) picareu el salmó. A continuació, agafareu un bol, i hi posareu el salmó picat, la ceba tendra i el dent d’all ben picadets.

Al mateix bol, hi afegireu un ou, la llesca de pa de motllo (sense crosta) i ben xopa de llet, un pessic de sal i de pebre. Finalment, haureu de mesclar tots els ingredients, jo uns aconsello que ho feu amb les mans. Si el resultat final és una massa, massa líquida, hi podeu afegir una mica de farina.

Una vegada arribats a aquest punt, hauríeu de tenir quelcom semblat a això:



I ara, la part més divertida de la recepta, fer les boles amb la massa que acabeu d’obtenir. Per fer-ho, agafareu una cullereta de cafè i amb ella agafareu una mesura de massa de salmó i després, amb les mans en fareu una bola, després una altra i així fins a esgotar la massa.

Finalment, haureu de passar les mandonguilles de salmó per farina i coure-les en una paella amb oli molt calent, però compte!! No s’han de cremar!! N’hi haurà prou amb un parell de minuts!!

Quan tingueu les mandonguilles fetes, començareu a preparar la salsa. Per fer-ho, posareu una cullerada d’oli en una paella, i quan estigui calent, hi afegireu dues cullerades de farina que haureu de dissoldre amb una espàtula. Quan la tingueu ben dissolta, afegireu el caldo i de nou, ho barrejareu bé. Si veieu que n’accepta més, n’hi podeu afegir tantes vegades com sigui necessari per aconseguir la densitat desitjada.

Per últim, ja només us queda presentar el plat. Que us sembla així?

Unes magnífiques mandonguilles de salmó


Bon profit!




2 comentaris:

  1. Ja els hi val als teus amos de no deixar-te provar aquestes mandonguilles tant delicioses!
    A la meva gateta també li encanta el salmó com a tu!
    Bon any!!
    ptns!!

    ResponElimina
  2. Doncs no les he provades mai però el salmó m'agrada molt així que de bones han de ser ben bones! Que vinguen els Reis ben carregats! Marta

    ResponElimina