Peix! Peix! Peix! No us havia dit
mai que m’agrada molt el peix? Doncs, m’apassiona! I per sort, darrerament als
meus amos els ha picat el cuc d’experimentar amb noves receptes de peix i a mi,
això em posa a 100!! (gastronòmicament parlant, meh, meh, meh!)
La recepta que avui us vull explicar
l’he batejar amb el nom: “Llom de tonyina sobre un llit de pebrots escalivats”.
Sincerament, em sembla que, potser és un nom més propi d’Arzak que meu, i més
si tenim en compte lo senzill que és. Ja veureu...
Per fer aquesta suculenta i fàcil
recepta per a dos comensals, ells van emprar:
2 Filets de tonyina
1 Pebrot vermell
2 Dents d’all
6 Ametlles
Oli
Sal
Vinagre
Julivert
Pebre
Començarem pel pas més llarg de tota
la recepta, preparar el llit de pebrots rostits. Per fer-ho, preescalfarem el
forn a 200º. Mentre es va escalfant el forn, aprofitarem per netejar i assecar
ben bé el pebrot. Una vegada fet, el posarem al forn durant uns 35 minuts.
Passada aquesta mitja horeta,
traurem el pebrot del forn, el salpebrarem i el taparem amb un drap per fer-lo
suar una mica. Després, quan s’hagi refredat una mica, el pelarem, li traurem
les llavors i el tallarem a tires.
Seguidament prepararem una salseta
que utilitzarem per regar la tonyina. Per fer-la, pelarem i laminarem els dents
d’all i els posarem a daurar en una paella. Una vegada daurats, els retirarem
del foc i hi afegirem les ametlles picades, el julivert, una cullerada de
vinagre, sal, pebre i ho barrejarem tot.
Finalment prepararem aquell deliciós
fruit del mar que tant m’agrada, la tonyina. Sense cap mena de dubte, el pas
més senzill de tota la recepta. Per fer-ho, salpebrarem cada filet i el posarem
a daurar en una paella amb molt poc oli (o una planxa). Només els deixarem 2
minuts per cada costat.
Arribats a aquest punt, només falta
prepara el llitet de pebrots i posar a descansar la tonyina, o sigui, presentar
el plat. Personalment us proposo això:
Què us sembla?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada