Bé... una altra
vegada per aquí. I per sort, amb una de les receptes que m’agraden a mi. La
veritat és que ja en tenia ganes, encara que també entenc als meus amos, els
pobres no tenen massa temps per innovar a la cuina. Per sort, el diumenge
passat van tornar a fer-ho, es van ficar a la cuina i van preparar un plat
d’allò més especial.... hmmm!!
Sí, ho heu
encertat, la recepta que us explicaré avui porta peix (i unes llesques de
bacó), concretament verat.
Quan vaig veure
el resultat final, a part de bavejar una estona, vaig decidir batejar el plat
amb el nom de: “Farcellets de verat i bacó”. No em direu que no és un nom
suggerent?
Per preparar-lo,
ells van utilitzar els següents ingredients (per a dues persones):
1 verat gran
½ porro
½ pebrot verd (o
vermell)
¼ de carbassó
100 gr. de carbassa
50 gr. d’olives
6 llesques de
bacó (o pernil ibéric)
1 dent d’all
Farina
Pebre negra
Sal
Ups! Ara que me
n’adono... es necessiten un munt d’ingredients per preparar aquesta recepta!! O
com a mínim, els meus amos en van utilitzar un pilot el passat cap de setmana.
Però bé, tranquils que la recepta que avui us vull explicar és ben senzilla.
Abans de
començar, preparem les verdures per fer’ls-hi el llit als verats, per fer-ho, haureu
de pica el porro, el pebrot verd, el carbassó i la carbassa a daus ben petits.
Mentrestant podeu posar una paella al foc amb una mica d’oli. Quan estigui
calent, hi posareu el porro i el pebrot. Als 5 minuts, hi afegireu els daus de
carbassa i de carbassó.
Arribats a aquest
punt, és interessant que piqueu el dent d’all i l’afegiu a la paella per, acte
seguit, deixar-ho tot a foc molt lent uns 15 minuts.
Mentre es van
fent les verdures tocarà netejar i preparar el verat. És important que li
tragueu totes les espines i en tragueu els dos lloms. Una vegada fet, haureu de
tallar cada llom en tres trossos de tamany semblant i salpebrar-los.
Acte seguit, amb
l’ajuda d’un ganivet ben esmolat, haureu de picar les olivers i amb compte,
anireu repartint-les sobre cada tros de verat. Una vegada repartides, agafareu
una llesca de bacó i l’embolicareu amb cada tros de verat amb olives i així,
fins a finalitzar el verat.
Finalment, serà
necessari enfarinar cada paquet i fregir-los en una paella amb l’oli ben calent.
Amb un o dos minuts per cada costat n’hi haurà més que suficient.
Si arribeu fins
aquí, només faltarà presentar el plat. Jo, us proposo aquesta opció:
Fantàstica recepta. El verat és bo, bonic i barat! M'encanta... ja sigui al forn, a la brasa o en farcellets com els teus! Molt original, aquesta recepta. Petons
ResponElimina