dimecres, 28 de desembre del 2011

Farcellets de rap amb bacó


Avui tinc quelcom realment especial per celebrar. Sí, perquè el post que esteu llegint és la meva entrada número 50 en aquest raconet. Buahh!! Quan hi penso se’m posen els pels de l’esquena com si fos un eriçó doncs encara que vaig començar fa més de tres anys, la veritat és que no ha estat gens fàcil aconseguir aquesta xifra, com a mínim, quan vaig començar no pensava pas arribar-hi però vaja, és divertit escriure i a més, si durant aquest temps he pogut ajudar a algú, ja ha merescut la pena, no creieu?

Bé, per celebrar aquest petit esdeveniment, he pensat en explicar-vos una recepta d’allò més especial que vaig veure com els meus amos la preparaven fa pocs dies. Que si porta peix? Es clar que si!! I a més un peix excel·lent, porta rap.

Podria catalogar la recepta d’avui com a una recepta “mar i muntanya”, quan us digui el nom que li he posat, sabreu el motiu. He decidit posar-li per nom: “Farcellets de rap amb bacó”.

Els meus amos van emprar els següents ingredients (ja sabeu, per a dues persones):

Una cua de rap
6 llesques de bacó (o cecina, si ho preferiu)
Una ensalada variada
Mitja ceba
Pebre negre molt
Salsa de soja


Ja podeu veure que si la recepta d’avui es pot catalogar d’alguna cosa, aquesta és cara, tot i que per sort, molt senzilla (i molt gustosa, meh meh meh!!!).

Bé, per començar li dedicarem una estona a preparar una suau salseta amb ceba i una mica de salsa de soja. Per fer-la, amb l’ajuda d’un ganivet esmolat, picareu la ceba i la posareu en una pella amb una mica d’oli per anar-la coent fins que quedi cristallina. Quan ho tingueu, li haureu d’afegir un parell de cullerades de salsa de soja i la deixareu al foc un parell de minuts més.

Després, posareu la ceba al vas de la batedora/picadora i la batreu fins aconseguir una salsa cremosa.

Una vegada aconseguida, estendreu les llesques de bacó i sobre seu hi estendreu una cullerada de la salsa que heu aconseguir en el pas anterior (exactament igual com si estiguéssiu untant una llesca de pa amb melmelada).

Quan no tingueu fet, caldrà tallar el rap en cubs i col·locar-los un damunt de cada llesca de bacó, l’embolicareu i ho tancareu amb l’ajuda d’un escuradents.

No és complicat, veritat? Bé, doncs ja només us falta un pas, cuinar els farcellets de rap. Per fer-ho, posareu a escalfar una paella amb una cullerada d’oli, i quan estigui calent, hi anireu posant els farcellets, deixant-los coure un parell de minuts per a cada costat.

Finalment us tocarà emplatar i presentar els farcellets.  Per dur a terme aquest pas, els meus amos van servir-se d’una ensalada de brots tendres, i ho van fer així:



Una pinta realment espectacular, i de veritat, el seu sabor no es queda pas enrere. Sense cap mena de dubte, aquesta recepta és una d’aquelles receptes indicades per a ocasions especials.

5 comentaris:

  1. Felicitats, pels 50! I pels farcellets de rap, és clar... quina bona pinta... bon any!

    ResponElimina
  2. Enhorabona per les 50 entrades, aquest plat si que es de celebració, deu d’estar boníssim amb el rap
    Petons i Bon Any Nou

    ResponElimina
  3. ummmmmmmmm, ¡¡¡QUINS FARDELLETS MES BONS!!!!!

    ¡¡¡BON AMY 2012!!!!

    ResponElimina
  4. Pendrem bona nota de la recepta que si ha d'estar bonissima... ah i felicitats per l'entrada 50 :-)

    Bon any!!

    ResponElimina
  5. caram, una recepta de contrastos, ha d'estar boníssima!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina