dissabte, 21 d’octubre del 2017

Crema de pastanaga



Tot i que hi ha dies que no ho sembli, anem deixant enrere l’estiu per entrar en dies cada vegada més freds. Dies on ve de gust i molt prendre quelcom calentó, fet a casa i que a més de senzill sigui bo i sa, per això mateix avui us portem la nostra recepta particular de “crema de pastanaga”.

A més, aquesta recepta pot ser tant vegetariana, com vegana com omnívora, depenent de si feu servir brou de carn/peix o bé de verdures o aigua per fer-la.

Per preparar dues racions d’aquesta crema necessitarem els següents ingredients:

250 g de pastanaga
Mitja ceba
400 ml de brou (al gust de cadascú)
1 cullerada de farina
Oli d’oliva

Per començar, netejarem bé les pastanagues pelant-les bé, traient-ne l’arrel i si en tenen el tall. Un cop netes, les tallarem a rodanxes per després guardar-les.

El següent que farem serà picar bé la ceba. Mentrestant, posarem una olla amb un raig d’oli a escalfar-se. Quan estigui calent hi afegirem la ceba picada i deixarem que cogui fins a cristal·litzar.

Quan hagi cristal·litzat, hi afegirem les rodanxes de pastanaga i la courem durant uns 5 minuts. Passat aquest temps, hi afegirem la cullerada de farina i remenarem bé. Un cop integrat, hi afegirem el brou i ho deixarem coure uns 15 minuts a foc mitjà. Passat aquest temps ho retirarem del foc i deixarem refredar.

Finalment, batrem bé la crema amb la batedora de braç fins aconseguir una crema totalment homogènia. Per presentar aquesta crema podreu emprar tan un bol com un plat. Aquest pot ser un bon resultat:

Una ració de crema de pastanaga - recepta
Una ració de crema de pastanaga


Bon profit!!


2 comentaris:

  1. La crema de pastanaga ens agrada molt a casa! La vaig començar a preparar l'hivern passat i s'ha quedat fixa amb nosaltres.
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Olga, ens ha passat el mateix, ha sigut provar-la i no podem deixar de fer-la de tant en tant.
      Petons!!

      Elimina