diumenge, 30 de novembre del 2014

Pastís de carbassa i gambes


A casa tenim un llibre que per a nosaltres és quelcom especial, es tracta de “Karlos Arguiñano a la teva cuina”, sí, és el nostre primer llibre de cuina. Durant un temps va arribar a ser el nostre llibre de capçalera ja que, d’ell en vam treure un bon pilot de receptes i d’idees. Una d’elles, la que us explicarem avui, té per nom: “Pastís de carbassa i gambes”.

Per a dues persones necessitarem els següents ingredients:

½ kg de carbassa
8 gambes
3 ous
100 ml de crema de llet
2 porros
Mitja ceba tendra
1 cullerada de farina
Mantega, Oli
Sal, aigua

El primer que farem serà posar a escalfar el forn a uns 200 graus. Mentre s’escalfa, tallareu la carbassa a daus petits. Quan el forn s’hagi escalfat, hi posareu la carbassa tot i estenent-la en una safata apta per anar al forn i la deixareu coure uns 15 minuts a 180 graus. Passat aquest temps, reservareu la carbassa per, quan s’hagi refredat, aixafar-la bé amb l’ajuda d’una forquilla.

A continuació, netejareu bé els porros i la ceba tendra per després picar ambdues coses, un cop fet, ho posareu tot en una cassola per daurar-ho una mica. Quan comenci a canviar de color, hi afegireu una cullerada de farina i ho remoure-ho tot uns minuts més.

Passats un parell de minuts, ho cobrireu amb aigua i ho deixareu fent-se a foc lent durant uns 15 o 20 minuts. Finalment, ho batreu tot amb la batedora eléctrica.

En un bol hi batreu els ous i la crema de llet. Quan estigui tot ben lligat, hi afegireu la carbassa i ho mesclareu tot bé.

A continuació, en un motlle apte pel forn, untat amb mantega, hi posareu la carbassa i la barreja d’ous, per un cop assentat al motlle, posar-hi les gambes ben netes. Quan estigui tot preparat, posareu el motlle al bany Maria al forn durant 40 minuts a 180 graus.

Passat aquest temps, ja només us faltarà presentar el plat, i per fer-ho, nosaltres us proposem lo següent:

Pastís de carbassa i gambes
Pastís de carbassa i gambes


Bon profit!!

2 comentaris:

  1. Mira que la carbassa no m’acaba d’agradar, però aquesta proposta teva crec que si m’agradarà, no tardaré a provar-la.
    Petons

    ResponElimina
  2. La veritat és que tampoc es la meva verdura preferida, però per textura i gust, aquesta recepta em sembla que t'agradarà (ben bé com a casa)

    ResponElimina