dissabte, 22 de juny del 2013

Croquetes d’arròs

Ja sabeu que als meus amos els encanta tot el que te alguna cosa a veure amb Itàlia. Segurament per això, quan van descobrir aquesta recepta, s’hi van llençar, tal i com faig jo amb un bon tall de salmó... meh meh meh!!

Es tracta d’un plat d’arròs, amb una presentació d’allò més original, una costra cruixent i un interior sorprenent i aromàtic... li van posar per nom: “Croquetes d’arròs”.

Per fer aquest plat, aquell parell van emprar els següents ingredients:

1 Litre de caldo de peix (també pot ser de verdures o de pollastre).
250 gr. d’arròs
250 gr. de mozzarella de búfala (tallada a daus petits)
25 ml de crema de llet
1 dent d’all
55 gr. de formatge parmesà rallat
2 ous
Pa rallat
Sal, pebre i oli

El primer que caldrà fer serà preparar un bon caldo. Podeu optar per fer-ne servir un de precuinat, o bé per fer-ne un vosaltres mateixos, tal i com van fer els meus estimats amos, aprofitant uns ossos d’un rap que tenien al congelador... aquell caldet feia una olor que alimentava!!

Mentrestant, posareu a escalfar unes cullerades d’oli en una olla, li afegireu el dent d’all i deixareu un minut daurant-se. Després, haureu d’afegir l’arròs i sofregir-lo un minut abans de començar a afegir el caldo. Quan ho feu, utilitzareu un cullerot, i li afegireu molt poc a poc (cobrint l’arròs amb l’aigua), caldrà repetir aquesta operació fins que l’arròs estigui cuit. En aquest moment hi afegireu la nata, i remoureu bé.

Fet això, apartareu l’olla del foc, hi afegireu el formatge parmesà i salpebrareu al gust. Finalment, estendreu l’arròs en una font i el deixareu refredar.

Deixant refredar d'arròs


Quan l’arròs estigui fred, l’agafareu un parell de cullerades, al centre hi posareu un dau de mozzarella i en fareu un bola. Repetireu aquest pas fins que s’acabi l’arròs. Una vegada acabat, agafareu un bol i hi batreu els ous amb un pols de sal.

Quan ho tingueu tot, posareu cada bola d’arròs per l’ou batut i pel pa rallat. Finalment, anireu fregint les boles en una paella amb abundant oli calent.

El resultat final serà quelcom semblant a això:

Una ració de croquetes d'arròs


Detall d'una croqueta d'arròs


Què us semblen? A casa van triomfar!!

1 comentari:

  1. Què curiós!!!! No he menjat mai croquetes d'arròs....
    M'apunto la recepta!!!! Gràciesss!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina