diumenge, 13 de novembre del 2011

Farcellets de verat i bacó


Bé... una altra vegada per aquí. I per sort, amb una de les receptes que m’agraden a mi. La veritat és que ja en tenia ganes, encara que també entenc als meus amos, els pobres no tenen massa temps per innovar a la cuina. Per sort, el diumenge passat van tornar a fer-ho, es van ficar a la cuina i van preparar un plat d’allò més especial.... hmmm!!

Sí, ho heu encertat, la recepta que us explicaré avui porta peix (i unes llesques de bacó), concretament verat.

Quan vaig veure el resultat final, a part de bavejar una estona, vaig decidir batejar el plat amb el nom de: “Farcellets de verat i bacó”. No em direu que no és un nom suggerent?

Per preparar-lo, ells van utilitzar els següents ingredients (per a dues persones):

1 verat gran
½ porro
½ pebrot verd (o vermell)
¼ de carbassó
100 gr. de carbassa
50 gr. d’olives
6 llesques de bacó (o pernil ibéric)
1 dent d’all
Farina
Pebre negra
Sal


Ups! Ara que me n’adono... es necessiten un munt d’ingredients per preparar aquesta recepta!! O com a mínim, els meus amos en van utilitzar un pilot el passat cap de setmana. Però bé, tranquils que la recepta que avui us vull explicar és ben senzilla.

Abans de començar, preparem les verdures per fer’ls-hi el llit als verats, per fer-ho, haureu de pica el porro, el pebrot verd, el carbassó i la carbassa a daus ben petits. Mentrestant podeu posar una paella al foc amb una mica d’oli. Quan estigui calent, hi posareu el porro i el pebrot. Als 5 minuts, hi afegireu els daus de carbassa i de carbassó.

Arribats a aquest punt, és interessant que piqueu el dent d’all i l’afegiu a la paella per, acte seguit, deixar-ho tot a foc molt lent uns 15 minuts.

Mentre es van fent les verdures tocarà netejar i preparar el verat. És important que li tragueu totes les espines i en tragueu els dos lloms. Una vegada fet, haureu de tallar cada llom en tres trossos de tamany semblant i salpebrar-los.

Acte seguit, amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat, haureu de picar les olivers i amb compte, anireu repartint-les sobre cada tros de verat. Una vegada repartides, agafareu una llesca de bacó i l’embolicareu amb cada tros de verat amb olives i així, fins a finalitzar el verat.

Finalment, serà necessari enfarinar cada paquet i fregir-los en una paella amb l’oli ben calent. Amb un o dos minuts per cada costat n’hi haurà més que suficient.

Si arribeu fins aquí, només faltarà presentar el plat. Jo, us proposo aquesta opció:









1 comentari:

  1. Fantàstica recepta. El verat és bo, bonic i barat! M'encanta... ja sigui al forn, a la brasa o en farcellets com els teus! Molt original, aquesta recepta. Petons

    ResponElimina