Ara fa unes setmanes, els meus amos es van tornar a ficar a la cuina per intentar un altre dels seus plats especials, i ains! La veritat és que, quan van acabar-lo, tot el pis feia una oloreta que encara avui me n’estic rellepant els bigotis...
En aquesta ocasió, no van escollir ni marisc ni peix, l’escollit per fer el plat van esser unes cuixes de pollastre, però buah!! Res a envejar...
Els ingredients (per a dues persones), van ser:
2 cuixes de pollastre
½ carbassó
½ pebrot verd
½ pebrot vermell
½ ceba
Un tomàquet
1 dent d’all
4 xampinyons
Sal
Oli
Per començar van treure’ls-hi els ossos a les cuixes. Vosaltres si teniu un carnisser de confiança podeu demanar que us faci aquesta feina, sinó, em sembla que no us quedarà més remei que agafar el ganivet i sense por, començar a treure els ossos… com van fer els meus amos.
Per fer el farciment, van fer làmines i tallar el dent d’all, després, van posar-lo en una paella per enrossir-lo una mica. Seguidament, van tallar a daus ben petits el carbassó, el pebrot verd i els xampinyons abans de posar-los a la paella per coure’ls juntament a l'all.
Quan tot va estar ben cuit, van posar les verduretes a escórrer per evitar l’acumulació d’olis. Ja sabeu que l’oli és bo, però en la seva quantitat justa.
Després, van agafar les cuixes desossades i les van salpebrar. Quan les van tenir ben amanides, van anar posant sobre seu les verduretes i.... txa-txan!! El moment que ve ara és el que més m’agrada... van cosir les cuixes!. Ells volien utilitzar fil de cuina, però va resultar que no en tenien a casa, així que, van tancar les cuixes utilitzant escuradents.
Una vegada van estar tancades, van posar les cuixes en una safata apte pel forn que, una vegada pre-escalfat, va rebre la safata. Les van tenir uns 20 minuts a 180 graus. Passat aquest temps, van regar les cuixes amb un raig de vinagre i les van deixar al forn uns 5 minuts més.
Mentre s’acabaven de coure, van posar-se a preparar la salsa. Per fer-ho, van afegir a una paella amb un raig d’oli, el pebrot vermell, la ceba i el tomàquet (no cal dir-ho, talladets ben petits), i van deixar-ho al foc fins que tot, va estar ben fet. Seguidament, ho van passar tot per la batedora, per deixar la salsa ben fineta.
Bé, ja tan sols falta el petit detall de muntar el plat. Ells el van deixar així:
Ups!! Me n’oblidava, me, me, me!! Ells, a la presentació hi van afegir un petit detall: arròs basmati. Els va quedar de primera, o al menys, això és el que deien les seves cares....
Aquestes potes de pollastre amb verdures estan irresistibles. Prenc nota de la recepta i, si m'ho permeteu, li vaig afegir un toc picant de caiena.
ResponElimina