dilluns, 4 d’octubre del 2010

Patxaran casolà

No sé que em diu que avui no us cansaré massa amb la recepta, encara que si us decidiu fer-la, potser que us doni moltes estones d’alegria, me, me, me!!

La qüestió és que, la recepta d’avui es molt curta. Bé, per dir-vos la veritat, la recepta d’avui és molt fàcil encara que, d’altre banda, és una mica més llarga a l’hora d’aconseguir els ingredients i rentar-los (a no ser, es clar, que tingueu un arbust d’aranyons al jardí, me, me, me !!!)

Bé, aniré per feina... Avui us explicaré com es pot fer l’autèntic patxaran casolà.

Aquests són els ingredients necessaris:

600 gr. d’aranyons.
¾ de litre d’anís dolç.
¼ de litre d’anís sec.
5 o 6 grans de cafè.
1/3 de branca de canyella.
Un tros de pell de llimona.

Os n’heu adonat? Espero que sí, doncs els ingredients que us acabo de llistar són per fer 1 litre de patxaran. Si en voleu 2, haureu de multiplicar tots els ingredients, en voleu 3, doncs a triplicar, i així, fins que us sigui necessari.

Bé, suposo que fins aquí, tot està més que clar, encara que suposo que us estareu preguntant: Com carai es fa el patxaran casolà?... doncs molt fàcil, mireu:

El primer que heu de fer es agenciar-vos una ampolla o bé una garrafa. Quan la tingueu, anireu ficant tots i cadascun dels ingredients que us he llistat abans. Una vegada fet això, es pot dir que ja heu finalitzat el procés de preparació del patxaran, ja que, només us faltarà tancar el recipient (ampolla, garrafa, etc.) i posar-la en un lloc fosc i allunyat de la llum directa del sol.

Ah! Quasi me n’oblido del més important: heu de deixar reposar el recipient amb l’anís i els aranyons uns quatre o cinc mesos abans de filtrar-lo i poder gaudir del vostre patxaran casolà.

Finalment, un cop filtrat, té un aspecte com el següent:


Patxaran casolà


Per cert, compte amb el patxaran, ja que, normalment la darrera copa que es pren, és la més perillosa ;) me, me, me !!!

2 comentaris:

  1. Que bo un patxaran casolà ara que vénen els freds. Moltes gràcies pels vostres consells, vaig anar al Portalón (bé, em van portar) i va ser una experiència inoblidable.

    ResponElimina
  2. ¡Miauu!!

    Moltes gracies pel teu comentari... i a més, m'encanta que et sentisis ben aconsellat per aquí :)

    Per cert, els meus amos, també encara recorden l'experiència del Portalón... genial sense dubte

    ResponElimina