dilluns, 22 de febrer del 2010

Truita de patates

Us he de reconèixer que al començament em sorprenia escoltar a aquests dir: “anem a prendre un pintxo de truita?” o “que bons són els pintxos de truita!”, però una vegada vist com es fan les truites, lo fàcil que és i l’olor que desprenen, només em queda dir: ronyeu, quines ganes de tastar-les!

Crec que se’n poden fer d’un pilot de tipus (farcides, sense farciment, de pisos, etc..). De totes formes avui us explicaré la més comú, la de patata amb un toc de ceba.

Els seus ingredients són:

4 ous
3 patetes mitjanes
½ ceba (o al gust)
1 cullerada de llet
Sal
Oli


Per començar, i com és el que més triga en preparar-se, ells van pelar les patates i les van tallar a tires no massa llargues. Van posar a escalfar al foc, una paella amb una bona quantitat d’oli. Una vegada l’oli va estar calent, van afegir-hi les patates amb una mica sal, van abaixar el foc, i les van deixar coure a foc lent una bona estona.

Mentre les patates es feien, van tallar la ceba a tires fines, i passats uns minuts, les van afegir a la paella amb les patates.

En un bol a part, van batre els ous, els van posar una punta de sal, i... ostres, no se si puc dir-ho... va que sou de confiança: una cullerada de llet.

Quan les patates van estar al punt; fetes però tendres (no han de quedar cruixents) i la ceba caramel•litzada van treure-ho tot de la paella van afegir-ho al bol per poder-ho remenar tot bé.

Finalment, van posar una cullerada d’oli a la paella, i quan va estar ben calenta, van afegir-hi tots els ingredients barrejats i els van deixar coure uns minuts. Passat aquest temps, i ajudats amb un plat gran, van girar la truita i la van deixar coure uns minuts més.

Una vegada finalitzada l’obra, els va quedar així:







Senzilla, gustosa i... per rellepar-se els bigotis, no creieu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada