diumenge, 6 de desembre del 2009

Penques farcides de salmó

Salmó!! Buahhh…. Quan temps feia que no preparaven una cosa tan bona com aquesta. Encara que no fan aquest plat molt sovint, he de reconèixer que això que ells en diuen “Penques farcides de salmó” estan de vici, sinó, veieu-ho vosaltres mateixos.

Per començar van preparar els següents ingredients:

5 o 6 fulles de bleda amb el tronxo ben gruixut
½ cunya de formatge semi-curat.
200 gr. de salmó fumat.
1 ou
½ ceba
1 dent d’all
1 vas de vi blanc
Farina, Oli, Julivert i sal

Us he dit ja que estan de vici? Si? Doncs ho estan...

El que van fer primer va ser netejar les penques de bleda, traient-les-hi els filaments del tronxo (ja que costen molt de menjar) , i les fulles verdes. Seguidament, van tallar els troncs amb una mida aproximada de 6/7 centímetres, i els van posar a bullir en una cassola amb aigua i sal.

Mentrestant, van netejar i tallar les fulles de bleda i les van posar a bullir en una altra cassola.

Van deixar bullir les dues cassoles uns 15 minuts.

Passats aquests 15 minuts, van escórrer les penques de bleda reservant l’aigua de bullir les fulles en un bol per utilitzar-la més endavant.

Amb les penques de bleda que abans havien tallat, van fer uns petits i saborosos entrepans fets amb: una penca, un tros de salmó, un tros de pernil i finalment una penca. Els van enfarinar i van passar per ou. Acte seguit els van arrebossar en una paella amb oli calent.

Una vegada arrebossats, van posar les penques en paper secant per tal que s’absorbís el sobrant d’oli, i seguidament van passar a preparar la salseta d’acompanyament.

Per la salsa, en una cassola amb aigua, van posar a bullir l’ou.

Van picar l’all i la ceba finament, i els van posar a coure a foc lent en una paella. Al canviar de color, li van afegir una cullerada de farina i van remoure per lligar-ho tot. A continuació, van afegir el vas de vi i l’aigua de cocció de les fulles de bleda. Amb tot, van portar-ho a l’ebullició mentre removien per aconseguir una salsa lligada i sense grums. Una vegada aconseguida la salsa, van afegir les penques arrebossades i van deixar-ho a tot a foc lent uns 5 minuts.

Finalment, van picar ben fi l’ou bullit, i el van afegir al plat a mode de decoració.

El plat, una vegada muntat va quedar així:

Penques farcides de salmó


Animeu-vos, és un plat senzill i molt gustós, per rellepar-se els bigotis .... ronyeuuu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada