dilluns, 28 de maig del 2018

Com fregir iuca


Sí, és més que possible que si us limiteu a llegir només el títol d’aquesta entrada penseu que ens hem equivocat o fins i tot, que no val la pena fer una entrada per explicar com fregir, però si ens doneu una oportunitat veureu que sí que val la pena.

Per començar, molts us preguntareu, què és la iuca?  Doncs bé, la iuca és un tubercle tropical originari de Centre i Sud-Amèrica. L’ús a la cuina de la iuca és molt semblant al del tubercle més famós, la patata, tot i que amb la diferencia que el seu contingut  tant en grasses com en proteïnes és molt menor.

Amb molt més midó que la patata, la iuca és una gran opció per substituir-la en la majoria de les seves aplicacions, tot i que això sí, tenint en compte una precaució bàsica, ja que cal bullir-la abans de cuinar-la doncs fent-ho s’eliminen els glúcids cianogènics causant de la cetona i cianur.

Bé, un cop us hem espantat una mica, anem a per la recepta, jejeje

Per fer un parell de racions de iuca fregida necessitarem:

1 iuca (mitjana o gran)
Sal
Aigua
Oli


Començarem tallant la iuca en uns 4 o 5 trossos. Un cop la tinguem tallada, la pelarem tot i traint-li les dues capes de pell que te, la primera marró i dura, la segona com una membrana rosada. Sabreu que està completament pelada quan la veieu completament blanca.

Una vegada pelats els trossos de iuca, partirem cada tros verticalment en 4 trossos més petits i els traurem la part central. Identificareu la part a treure clarament, ja que sembla un cordó o un tronquet.

A continuació posarem una olla amb abundant aigua al fot fins que arrenqui el bull. Un cop bulli, hi afegirem els trossos de iuca i una mica de sal. Deixarem que la iuca bulli durant uns 20 minuts. Passat aquest temps traurem la iuca del foc i reservarem per refredar-los.

Un cop freds, tallarem els trossos formant pals (una mica més gruixuts que si talléssim una patata per fregir-la). Mentre tallem, posem una paella a escalfar amb una quantitat generosa d’oli.

Finalment, presentarem per acompanyar carn, peix, ous, hamburgueses o el que els vingui de gust.

Quan l’oli estigui calent, anirem posar els troncs de iuca i els fregirem fins que tinguin un color daurat, un com tots els troncs estiguin ben rossos, els posarem sobre paper absorbent per treure l’excés d’oli.

Una ració de iuca fregida
Una ració de iuca fregida


Bon profit!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada