dilluns, 26 de febrer del 2018

Arròs a la cubana




Originaria de la cuina tradicional cubana (o caribenya), el plat que us portem avui està íntimament relacionar amb els aromes i els petits plaers de la infantesa d’una part d’aquest equip.

La recepta que us portem avui és una adaptació d’aquella recepta original, però continua sent igual de senzilla, gustosa i continua portant-nos a la cuina de les mares. Sí, avui us explicarem com fem a casa l’ ”Arròs a la cubana”.

Per a dues racions necessitarem els següents ingredients:

200 g d’arròs blanc
150 g de tomàquet triturat
2 ous
1 dent d’all
1 plàtan madur (opcional)
2 llesques de pernil ibèric (opcional)
Oli i sal


El primer que farem serà posar una olla al foc amb un raig d’oli d’oliva. Hi afegirem el dent d’all pelat i xafat (amb compte, perquè ens interessa d’una sola peça) i li deixarem que aromatitzi l’oli fins que l’all canviï de color. Quan ho faci, el retirarem i hi afegirem l’arròs. Deixarem que l’arròs es torri durant un parell de minuts removent-lo de tant en tant. Passat aquest temps, cobrirem amb aigua (unes tres vegades més que arròs) i deixarem que bulli durant uns 15 o 20 minuts.

Mentre l’arròs bull, posarem a escalfar una paella a foc lent. Quan estigui calent, hi afegirem el tomàquet, salpebrarem i cuinarem el tomàquet el mateix temps que l’arròs.

Passat aquest temps, apagarem el foc, reservarem el tomàquet i escorrerem l’arròs.

A continuació, posarem una paella amb abundant oli a escalfar a foc ben alt. Quan estigui calent hi fregirem els ous (aquí cadascú que empri el seu estil, amb “puntilla”, sense ella, etc.) i els reservarem igualment.

Finalment ja només ens faltarà presentar el plat, per fer-ho, posarem la meitat de l’arròs fent una muntanyeta en un plat (o bé, si ho preferiu, li donareu forma amb l’ajuda d’un motlle), sobre l’arròs hi posarem part del tomàquet i ho acabarem coronant amb un ou fregit, per exemple, així:

Recepte de l'Arròs a la cubana


A aquest plat podeu donar-li un toc especial tot hi repartint-hi uns encenalls de pernil ibèric o fins i tot, posant-t’hi una rodanxes de plàtan fregit.

Esperem que us agradi.

Bon profit!!


2 comentaris:

  1. MMMmmm.....era el dinar dels divendres a casa meva! Quins bons records!
    Petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponElimina