Tornem amb la clara intenció d’endolcir-vos una mica els
berenars o esmorzars i per fer-ho volem emprar una recepta suau, senzilla i
deliciosa. Us portem la recepta d’un “Bescuit de carbassó i llimona”, un
bescuit que agrada i sorprèn a parts iguals.
Per fer un bescuit de 6/8 racions necessitarem els següents ingredients:
56 g de farina integral
56 g de farina de força
1 ou mitjà
55 g de sucre de canya
55 g de sucre blanc
2 g de bicarbonat
2 g de sal
112 g de carbassó ratllat
Ratlladura d’una llimona
El primer que farem, un cop preparats els ingredients, serà posar a
escalfar el forn. Per fer-ho, el posarem a 180 graus amb calor superior i
inferior.
Mentre el forn es va escalfant posarem l’ou, el sucre i l’oli en un bol i
el batrem enèrgicament fins que estigui totalment integrat, el que aconseguirem
quan obtinguem una textura escumosa.
Un cop fet, afegirem les farines, el bicarbonat i la sal i ho integrarem
tot mesclant-ho bé. A continuació hi afegirem el carbassó i la ratlladura de
llimona i de nou ho tornarem a integrar tot.
Quan estigui tot integrat agafarem un motllo apte per anar al forn,
l’enllustrarem amb mantega i hi abocarem tota la massa que tinguem tot i
repartint-la de forma uniforme.
Un cop el forn hagi arribat als 180 graus hi ficarem el motllo i l’hi
deixarem durant uns 35 o 40 minuts (a patir del minut 35 haureu d’anar
controlant la seva cocció punxant-lo amb un escuradents ).
Aquest és el resultat:
Bescuit de carbassó i llimona |
Potser no es nota molt a la fotografia, però aquesta recepta és un èxit
assegurat.
Bon profit!!
Em passa igual que amb la pastaga, encara no m'he animat a cuinar cap cóc! Prenc bona de la teva recepta!
ResponEliminaPetonets,
Olga