Amb la recepta que us portem avui, volem tornar, tot i que només sigui gastronòmicament
a un país que ens encanta, Itàlia, i ho farem amb la modernització d’un dels
seus plats més emblemàtics, la pizza. Per ser més concrets, amb una senzilla i
boníssima “Pizza de poma i bacó”.
Des de fa un temps a casa ens fem nosaltres mateixos la massa de la pizza,
així que, us explicarem també com la fem, això sí, si no us ve de gust fer-la
podeu emprar la vostra massa habitual.
Per fer aquesta recepta necessitarem els següents ingredients:
Per a la massa:
250 g. de farina
6 g. de llevat fresc
3 cullerades d’oli
120 ml. d’aigua tèbia
1 pessic de sal
Per a la pizza:
2 pomes àcides
150 g de bacó
Tomàquet triturat
Mitja ceba
Sal
Oli
Començarem preparant la massa, per fer-ho en un bol gran hi posarem tots
els ingredients i els mesclarem bé fins que no se’ns enganxin a les mans.
Arribats en aquest punt, continuarem amassant sobre l’encimera fins aconseguir
una pilota uniforme amb la massa. Finalment, la taparem amb un drap de cotó i
la reservarem com a mínim durant 40 minuts o fins que dobli la seva mida.
Una vegada arribi l’hora de preparar la pizza, agafarem la massa i amb les
mans l’anirem estenent des del centre cap als extrems tot i donant-li forma
arrodonida sense que s’arribi a trencar. Finalment, col·locarem la massa sobre
paper sulfurat (paper de forn) en una de les safates del mateix i la deixarem
reposar mentre continuem amb la preparació.
Mentre la massa reposa, farem un sofregit tradicional amb ceba i tomàquet.
A la vegada, pelarem les pomes, els traurem el cor i les tallarem a trossos
irregulars (o com més us agradin). Una cop tallades les pomes, les cuinarem uns
5 minuts en una apella amb un raig d’oli. Mentre, tallarem a daus el bacó i en
el darrer minut l’afegirem a la paella i el mesclarem bé.
Finalment, estendrem el sofregit de tomàquet sobre la massa, espolvorejarem
amb orenga picada i repartirem de forma uniforme els trossos de poma i de bacó
que hem cuinat abans.
Amb el forn calent, a uns 180 graus, hi posarem la pizza
i l’hi deixarem uns 12 minuts. Passat aquest temps, la nostra pizza tindrà, més
o menys el següent aspecte:
Potser no és la més maca, però us garantim que la
combinació de sabors d’aquesta pizza, és senzillament, espectacular.
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada