dilluns, 26 d’octubre del 2015

Pasta artesanal


Aquesta vegada us portem una recepta una mica especial, més que res perquè no és una recepta com a tal, sinó que us volem explicar la forma de fer de manera totalment artesanal i casolana un ingredient que us donarà molt joc a casa, una pasta casolana, més concretament uns deliciosos “tagliatelle o tallarines artesanals”.

La forma de fer-los és molt senzilla i millora amb escreix qualsevol pasta comercial que podeu comprar a la vostra botiga.

Per fer un parell de generoses racions únicament necessitarem els següents ingredients:

2 ous
200 g. de farina
Un pessic de sal

Com veureu es tracta d’una recepta molt i molt senzilla. La única cosa que us pot frenar a l’hora de decidir-vos a fer-la són els temps de repòs de la massa.

El primer que haurem de fer serà posar tots els ingredients en un bol i, amb les mans (ben netes, és clar) anirem mesclant bé fins que la massa no se’ns enganxi a les mans. Quan ho aconseguim, farem una bola, la filmarem i la apartarem per tal que descansi en fresc (a la nevera, per exemple) durant uns 30 minuts.

Passat aquest temps, procedirem a estirar la pasta. Per fer-ho, si no disposeu d’una màquina per fer-ho (com és el nostre cas), l’estirarem amb l’ajuda d’un corró de cuina. Per facilitar les coses, repartirem la massa en quatre parts i per cadascuna d’elles l’estirarem primer a ma i després emprant el corró fins aconseguir una làmina ben fina.

Quan la tinguem, la tallarem al llarg a tires d’uns 3 o 4 mil·límetres i els anirem reservant estirats sobre els fogons (o la taula de tallar) durant una mitja hora per tal que s’assequin.

Dues racions generoses de tallarines artesanals fetes a casa
Dues racions generoses de tallarines artesanals


I ara ja només ens faltarà escollir una salsa ben bona (us proposem per exemple una pesto o una amatriciana), bullir la pasta durant uns 12 minuts, servir-la i gaudir-la.

Bon profit!!

2 comentaris: