diumenge, 15 de febrer del 2015

Producte de temporada. Febrer: Pèsols


En un tres i no res, ens hem menjat el primer mes de l’any! I a més, ben ràpid. Quasi sense adonar-nos-en hem deixat enrere el gener per endinsar-nos en un dels mesos més freds de l’any. Un mes de sofà, de calefacció, xemeneia i plats de cullera, però com que ens encanta cuidar-nos, us recomanarem una verdura que ara està en una de les seves millors èpoques: els pèsols.

Sí, tot i que us pot semblar estrany, els pèsols tenen dues dates de recollida (en les zones on la climatologia ho permet), a darrers de febrer i a començament d’estiu. Tot i que això si, en cap de les dues èpoques, es pot treure se sobre l’apel·latiu de “verdura avorrida”.

Els pèsols, dels quals se’n te constància des de fa més de 10000 anys, són originaris de l’Orient Mitjà, i tenen propietats molt beneficioses pel nostre organisme, en especial per a la circulació sanguínia i el control del temut “Colesterol dolent”. Vaja, tot un aliat per la nostra salut i el nostre cor.

Aquesta petita llegum, és una font de proteïnes vegetals, magnesi, ferro i calci. En definitiva, és una bona font d’energia i una magnífica opció per a la renovació de les cèl·lules del nostre cos.

A la cuina, els pèsols són una de les llegums més senzilles de coure, ja que, frescos en uns 5 minuts bullint (o al vapor) els tenim a punt, mentre que pels congelats en necessitarem uns 10. Això sí, en ambdós casos, si en voleu conservar el seu color verd característic, haureu de passar-los per aigua una vegada cuinats.

Tot i que certament avorrits (pel seu deix dolç al menjar-los), els pèsols ens obren un gran ventall de possibilitats a la cuina, podent-los utilitzar des d’un acolorit acompanyament fins a un plat principal ple de virtuts. Com a exemple us deixem les següents receptes:


  • Canelons de pèsols”. Estèticament molt semblants als canelons tradicionals però dignes de les millors cuines, tan per sabor, com per lo divertits que són.
  • I de la mà de la nostra amiga Glo de “Cuinant amb amics”, us portem un acompanyament amb una base de pèsols que ens han fet veure els colors: “Pollastre guisat amb verdures


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada