dissabte, 16 de juny del 2012

Rissotto amb bolets i trufa negra


Ja sabeu que als meus amos els encanta la cuina italiana, veritat? Meh, meh, meh,  que us he d’explicar!! Bé, doncs darrerament, han pujat un nivell més, i no passa cap setmana que no preparin algun plat amb recepta italiana.

No m’hauria d’estranyar gaire, doncs tenen un munt de receptes inspirades en la cuina italiana, així que, us les aniré presentant per aquí de mica en mica, no vagi a ser que m’estressi... i un gatet estressat no es pas bon conseller, meh, meh, meh!!

Començaré aquest recull de receptes amb l’arròs; concretament amb un “rissotto” que porta el suggerent nom de “Rissotto amb bolets i trufa negra”. Us ve de gust?

Per a dues persones, els meus amos van preparar els següents ingredients:

180 gr. d’arròs (varietat: arbori)
15 gr. de trufa negra
700 ml. de caldo de pollastre (o de peix)
Una ceba tendre
Un dent d’all
100 ml. de vi blanc
180 gr. de bolets variats
40 gr. de formatge parmesà
Pebre negra
Oli
Sal

Per començar haureu de fer una cosa extranya, netejar l’arròs. Un cop fet, picareu el dent d’all, la ceba tendra i haureu de netejar i tallar els bolets. Mentre ho feu no estaria de més que aprofitéssiu el temps, veritat? Doncs apa, a escalfar el caldo!!

Amb els bolets ja tallats, i el cado escalfant-se, haureu d’agafar una caçola i posar-hi a escalfar una raig d’oli. Quant estigui calent, afegireu la ceba tendra i la deixareu coure ben lentament. Una vegada comenci a tornar-se rossa, hi afegireu els bolets, el dent d’all picat i el vi.

Quan el vi de la caçola s’hagi evaporat, hi afegireu l’arrós i el cubrireu amb un terç del caldo. Segons vaig escoltar als meus amos, aquest és el punt més complexe de tota la preparació del rissoto, així que, atents a la recepta, i sobretot, si l’esteu fent, a l’arrós... Quan el primer terç de caldo s’hagi evaporat, hi afegireu un altre terç i el deixareu coure fins que novament el caldo s’hagi evaporat, revoment de tant en tant per evitar que s’enganxi. Arribats en aquest punt, haureu d’afegir la trufa rallada, el formatge parmesà i la resta de caldo, revoment una vegada més.

Al apagar el foc, l'arròs ha d'estar caldós


Uns cinc minuts després, quan encara quedi una mica de caldo a la caçola, apagareu el foc, tapareu la caçola i deixareu reposar l’arròs. Amb això, ja tindreu un fabulós rissotto (com a mínim això van dir aquell parell, perqué jo, ni tastarlo... grrr!!)... cremós, caldós, ... hmmm!!

Us ha semblat fàcil, veritat? Doncs mireu quina pinta tenia el que van preparar els meus amos:




Aquest plat és una petita delicatessen, o com a mínim això van dir els meus amos i els seus convidats mentre se’l menjaven.

1 comentari:

  1. olé, que bo! Deu ser un risotto molt aromàtic, el teu... la tòfona negra potser és cara però... val la pena! Petons

    ResponElimina