dissabte, 15 de gener del 2011

Sorbet de llimona al cava

Suposo que, en aquestes altures de la vida ja no faria cap falta explicar-vos que els meus amos són molt, però que molt estranys, però bé, resulta que cada dia s’entesten a demostrar-m’ho, meh meh meh!!!

Com ja sabreu, els postres no estan entre les seves especialitats culinàries, encara que, de tant en tant intenten fer-ne algun de nou i aconsegueixen quelcom certament sorprenent, com en aquesta ocasió.

Per cert, ja us avanço que a mi, l’olor a cava em desagrada profundament, així que, al seu moment vaig intentar obviar aquest petit detall i vaig posar tota la meva atenció en els passos per fer aquesta recepta. Vaig tenir sort doncs, una vegada vista la positiva reacció dels convidats que van tenir al sopar, m’he decidit explicar-vos-la. Es tracta d’un refrescant sorbet de llimona, al cava.

Els ingredients que van utilitzar foren els següents:

1 ampolla d’un bon cava brut

5 llimones

200 gr. de sucre

150 ml. d’aigua


Ja veieu que són molt pocs ingredients, així que, si voleu fer-la us espera un treball d’allò més senzill. Que no us ho creieu? Doncs anem bé! Bé, serà millor que a anem per feina (si ho voleu, es clar, meh meh meh!!)

El primer que van fer va ser esprémer les llimones, reservant la pell de dues d’elles per utilitzar-les més endavant. Per cert, si el suc no us queda net i clar, hauríeu de colar-lo, doncs resulta desagradable trobar-se llavors o filets dins d’un sorbet... Seguidament podeu posar el suc en un bol gran i ho reserveu.

En un segon pas, caldria preparar un almívar senzill.

Per fer-ho, posareu l’aigua al foc i li afegireu el sucre portant-ho tot a l’ebullició sense deixar ni un moment de remoure. En el moment que comenci a bullir, hi posareu la pell de les dues llimones que heu reservat abans, i ho deixareu tot un parell de minuts més al foc sense deixar de remoure. Passat aquest temps, cal apartar l’almívar del foc i deixar-lo refredar una mica.

Quan l’almívar estigui fred, arribarà l’hora de la barreja. En el bol on hi hagueu posat el suc, hi afegireu l’almívar i el cava i li donareu un parell de voltes amb el batedor de varetes, i com no, el posareu al congelador.

Què us ha semblat? Fàcil, no? Bé, abans d’acabar ja només us falta una petita cosa: paciència, doncs per aconseguir un bon sorbet, necessitareu unes 3 hores de congelador. Ah! Un darrer consell, més o menys cada hora, hauríeu de donar-li una remenadeta amb el batedor per evitar que es formi una crosta de gel.

A que té una pinta de primera?


Doncs es veu que de sabor encara és millor. Això sí, cal que aneu en compte ja que porta una bona quantitat de cava i no seria pas una bona opció acabar l’àpat amb un bon pedal, meh meh meh!!


3 comentaris: