dijous, 12 de juliol del 2012

Amanida fresca d’estiu amb pasta

Miauu!!

Encara que sembli estrany, des de que vaig començar a escriure aquest blog amb l’objectiu de demostrar al mon fins on arriba la intel·ligència felina (i les meves ganes de gaudir del bon menjar), crec recordar que no us he parlat mai de les amanides que preparen els meus amos. La veritat, no entenc pas perquè, ja que tenen una pinta impressionant i a més, acostumen a fer-ne tot sovint.

Ahir mateix sense anar més lluny, a l’hora de sopar, aquell parell es van posar a preparar una nova amanida que em va cridar poderosament l’atenció per l’originalitat de la seva presentació així com també, per la forma d’amanir que van emprar. Per tot això, crec que batejaré aquest plat com: “Amanida fresca d’estiu amb pasta”.

Els ingredients que van emprar (per a dues persones), son els següents:

Per l’amanida

50 gr. de rocola
50 gr. de canonges
110 gr. de “penne rigate” (o qualsevol pasta d’amanida que preferiu)
50 gr. de formatge de cabra (per exemple, rollo de cabra)
Una llesca de pernil ibèric
Un tomàquet d’amanida
8 tomàquets xerri
12 “picatostes“ o una llesqueta de pa torrat
12 ametlles pelades

Pel condiment/amanit

4 fulles de menta
1 llimona
Oli d’oliva verge
Sal

Quin munt d’ingredients, oi? Doncs no us preocupeu ja que, tot i això, es una recepta d’allò més senzilla.

En primer lloc, haureu de rentar la rocola i els canonges, deixant-los escórrer ben bé. Una vegada fet, els repartireu en els plats que vulgueu emprar per servir l’amanida.

En segon lloc, netegeu bé els tomàquets, tant el d’amanir com els xerri. El tomàquet d’amanir haureu de pelar-lo i tallar-lo a daus, mentre que, amb els xerri, mentre els talleu per la meitat, n’hi haurà prou.

A continuació, posareu a bullir un caçó amb aigua salada. Amb el primer bull, hi afegireu la pasta i la deixareu bullint uns 10 minuts (o el que indiqui en cada cas el fabricant). Passat aquest temps, passareu la pasta per aigua freda per tal de trencar la cocció, i la deixareu escórrer.

En un morter, posareu les ametlles i les picareu ben picades. Quan les tingueu picades, hi afegireu els picatostes (pa torrat tallat a daus ben petits) i continuareu picant. Ja que ho teniu per ma, aprofiteu aquest pas per picar ben fineta la llesca de pernil ibèric.

Finalment preparareu el condiment (amanit). Per fer-ho, obtindreu el suc de la llimona, hi afegireu dues vegades la seva mesura d’oli d’oliva verge i dos polsims de sal. Per potenciar i refrescar una mica més aquest oli d’amanir, picareu les fulles de menta i les afegireu a l’oli d’amanir tot i remenant-ho ben bé.

Senzill, veritat? Doncs ja només us falta muntar i presentar l’amanida. Per fer-ho, a sobre de la rocola i els canonges, hi repartireu la picada de pa torrat amb ametlles, els daus de tomàquet, la pasta i el pernil ibèric picat. Rodejant aquests ingredients, repartireu les meitats de tomàquet xerri i els daus de formatge de cabra.

El darrer pas, com no podia ser un altre, és el d’amanir l’amanida amb l’oli que us he explicat com preparar, i ‘voila’, heus aquí un possible resultat:

Tenia un aspecte genial


Pel que vaig poder observar i escoltar, el contrast de sabors és brutal en aquesta fresca i contundent amanida. Totalment recomanable per aquestes nits de calor. Us hi atreviu? Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada